ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

22.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1139-9-з
Про припинення УПРАВЛІННЮ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ права постійного користування земельною ділянкою по вул. Сумгаїтській, 4

 
 
 
             Проект рішення
№ 1139-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про припинення УПРАВЛІННЮ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ права постійного користування земельною ділянкою по вул. Сумгаїтській, 4
Розглянувши заяву У ДСНС України у Черкаській області від 16.03.2021 вх. № 01-12/15044, керуючись ст. ст. 12, 141, 142 Земельного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Припинити УПРАВЛІННЮ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ право постійного користування  земельною ділянкою по вул. Сумгаїтській, 4 площею 1,0024 га.
2.   Управлінню земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради вчинити організаційно-правові дії щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою, зазначеною в п. 1 рішення,  та внесення відповідного запису в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.
        3. .Контроль за виконанням рішення покласти на департамент  архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова  
     А.В. Бондаренко
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про припинення УПРАВЛІННЮ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ права постійного користування земельною ділянкою по вул. Сумгаїтській, 4»
 
        Згідно заяви від 16.03.2021 (вх. № 01-12/15044) У ДСНС України в Черкаській області просить вчинити дії щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою площею 1,0024 га з по вул. Сумгаїтській, 4 з метою подальшого оформлення права користування земельною ділянкою АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНИМ ЗАГОНОМ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ (особа, яка наділяється правом оперативного управління згідно запису  про інше речове право в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 18.08.2020 № 37867083).
        Зазначена земельна ділянка перебуває у постійному користуванні заявника згідно Державного акту на право постійного користування земельною ділянкою серії ЯЯ № 340271, виданого від 20.09.2009 року. Запис про інше речове право в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно за № 14218760 від 14.04.2016.
       Статтею 141 Земельного кодексу України зазначено, що підставою припинення права користування земельною ділянкою, зокрема є добровільна відмова від права користування земельною ділянкою та набуття іншою особою права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, які розташовані на земельній ділянці                                           
      Згідно ст. 142 Земельного кодексу України припинення права постійного користування земельною ділянкою у разі добровільної відмови землекористувача здійснюється за його заявою до власника земельної ділянки. Власник земельної ділянки на підставі заяви землекористувача приймає рішення про припинення права користування земельною ділянкою, про що повідомляє органи державної реєстрації.
       Враховуючи вищезазначене, департаментом архітектури та містобудування,  керуючись ст. ст. 12, 141, 142 Земельного кодексу України, ст. 26 Закону України «Про місцеве  самоврядування в Україні», підготовлено проект рішення, яким передбачено припинити У ДСНС України у Черкаській області право постійного користування земельною ділянкою по вул. Сумгаїтській, 4.
 
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                      Р. Г. Донець