ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1121-9-з
Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Сумгаїтській, 10, яка перебуває в постійному користуванні ПРАТ «Укрп҆єзо», з метою оформлення права користування гр. Покотилом Ю.В. та гр. Трепаком М.В.

Проєкт рішення
№ 1121-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Сумгаїтській, 10, яка перебуває в постійному користуванні ПРАТ «Укрп҆єзо», з метою оформлення права користування гр. Покотилом Ю.В. та гр. Трепаком М.В.
Розглянувши заяву громадянина Покотила Юрія Віталійовича та громадянина Трепака Миколи Віталійовича щодо поділу орендованої земельної ділянки площею 8,0370 га (кадастровий номер 7110136700:05:014:0031) по вул. Сумгаїтській, 10, враховуючи нотаріально посвідчену згоду ПРАТ «Укрп҆єзо» від 18.02.2021 року № 1211, яка посвідчена приватним нотаріусом Черкаського міського нотаріального округу Фіщук С.О., на поділ земельної ділянки площею 8,0370 по вул. Сумгаїтській, 10, з метою виокремлення земельної ділянки площею 0,3656 га на якій знаходиться нерухоме майно громадянина Покотила Юрія Віталійовича та громадянина Трепака Миколи Віталійовича, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 125 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 8,0370 га  по вул. Сумгаїтській, 10, яка перебуває в постійному користуванні ПРАТ «Укрп҆єзо»  з метою виокремлення земельної ділянки площею 0,3656 га на якій знаходиться нерухоме майно громадянина Покотила Юрія Віталійовича та громадянина Трепака Миколи Віталійовича.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 


Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. Сумгаїтській, 10, яка перебуває в постійному користуванні ПРАТ «Укрп҆єзо», з метою оформлення права користування
гр. Покотилом Ю.В. та гр. Трепаком М.В.»
 
Підстава: заява від 19.02.2021 № 01-10/9424.
Граничний термін прийняття рішення: 19.03.2021
Площа: 8,0370 га.
 
Відповідно до інформації з Держаного реєстру речових прав на нерухоме майно від 11.03.2021 року земельна ділянка площею 8,0370 га по вул. Сумгаїтській, 10 перебуває в постійному користуванні  ПРАТ «Укрп҆єзо».
Статтею 123 Земельного кодексу України визначено, що надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється органами місцевого самоврядування.
Рішення зазначених органів приймається на підставі проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі:
  • надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення;
  • формування нової земельної ділянки (крім поділу та об’єднання).
Надання у користування земельної ділянки в випадках що не передбачає розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розроблення документації здійснюється на підставі дозволу, наданого органом місцевого самоврядування, відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.
Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.
Згідно зі статтями 25, 56 Закону України «Про землеустрій» визначено такий вид документації, як технічна документація із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.
Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено надати дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 8,0370 га по вул. Сумгаїтській, 10, яка перебуває в постійному користуванні ПРАТ «Укрп҆єзо» з метою виокремлення земельної ділянки площею 0,3656 га на якій знаходиться нерухоме майно громадянина Покотила Юрія Віталійовича та громадянина Трепака Миколи Віталійовича.
 
Начальник  управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець