ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1150-9-з
Про надання ОСББ «КАЛИНА-55» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 55

Проєкт рішення
№ 1150-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «КАЛИНА-55» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 55
Розглянувши заяву ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «КАЛИНА-55» щодо надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи викопіювання з плану міста від 04.03.2021 року, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 42, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «КАЛИНА-55»  дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 2,2000 га у постійне користування по вул. Гагаріна, 55 під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних мереж та із правом проїзду на транспортному засобі по наявному шляху.
2. Доручити розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування врахувати дані Державного земельного кадастру.
3. Документація із землеустрою подається на затвердження за умови погодження її з балансоутримувачами експлуатаційних інженерних мереж.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ОСББ «КАЛИНА-55» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Гагаріна, 55»
 
Підстава: заява 29.12.2020 № 01-06/800079.
Граничний термін прийняття рішення: 29.01.2021.
Орієнтовна площа: 2,2200 га.
Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
У постійне користування.
 
Відповідно до статті 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
Розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначаються на підставі відповідної землевпорядної документації.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець