ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.04.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 957-9-з
Про надання ПП «НАДІЯ» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. В’ячеслава Чорновола, 10 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)

Проєкт рішення
№ 957-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПП «НАДІЯ» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. В’ячеслава Чорновола, 10 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)
Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «НАДІЯ» щодо зміни цільового призначення земельної ділянки площею 0,0097 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 13 та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
         1. Надати ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «НАДІЯ» дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0097 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10 з метою зміни її цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для ро-зміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.) на землі житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10.).
            На земельні ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування по’вязані із розміщенням земельної ділянки в межах зони пам’яток археології «Середньовічні Черкаси» та рятівних археологічних досліджень та із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ПП «НАДІЯ» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. В’ячеслава Чорновола, 10 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»
 
Підстава: заява від 10.02.2021 № 01-05/7078.
Граничний термін прийняття рішення: 10.03.2021.
 
Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 25.08.2020 № 221705804 земельна ділянка площею 0,0097 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10 перебуває в оренді ПП «НАДІЯ».
За цільовим призначенням земельна ділянка 0,0097 га по вул. В’ячеслава Чорновола, 10  віднесена до земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення (для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобіль-ного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04.) .
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури 19.02.2021 № 7078 , враховуючи генеральний план міста, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на даній земельній ділянці передбачена територія багатоповерхової житлової забудови.
Відповідно до містобудівної документації «План зонування території місто Черкаси», земельна ділянка відноситься до зони змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови визначеної під реконструкцію «Ж-4р», в якій передбачено розташування вищезазначеного об’єкта.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець