ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.03.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 825-9-з
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Західному (проєктний № 4) громадянину Зацаринному В.М. (вільна земельна ділянка, учасник АТО, інвалід 2 групи)

Проєкт рішення
№ 825-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Західному (проєктний № 4) громадянину Зацаринному В.М. (вільна земельна ділянка, учасник АТО, інвалід 2 групи)
Розглянувши заяву громадянина Зацаринного В.М., учасника антитерористичної операції, інваліда 2 групи, про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, керуючись статтями 12, 118, 121, 122, 123 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи невідповідність місця розташування частини земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси затвердженого рішенням ЧМР від 29.12.2011 № 3-505, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Зацаринному Віталію Миколайовичу по пров. Західному (проєктний № 4) (див. викопіювання з плану міста від 10.09.2020) орієнтовною площею 0,0610 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Зацаринному Віталію Миколайовичу по пров. Західному (проєктний № 4) (див. викопіювання з плану міста від 10.09.2020) орієнтовною площею 0,0390 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) керуючись п. 7 ст. 118 Земельного кодексу України, враховуючи невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам генерального плану міста Черкаси затвердженого рішенням ЧМР від 29.12.2011 № 3-505.
3. Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 25.09.2020 № 01-04/54462 на земельну ділянку по пров. Західному (проєктний № 4) (див. викопіювання з плану міста від 10.09.2020) наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та реалізацією містобудівної документації (на частині земельної ділянки передбачена територія зелених насаджень загального користування та територія вулично-дорожньої мережі).
Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської сесії міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія садибної житлової забудови (61%), зелені насадження загального користування та територія вулично-дорожньої мережі (39%).
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого       рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони садибної житлової забудови «Ж-1» (61%), зони «Р-3п» - перспективна рекреаційна зона озеленених територій загального користування та зони «ТР-3» зона транспортної інфраструктури, до неї відносяться території вулиць, майданів (в межах червоних ліній) (39%).
4. Документація із землеустрою подається на затвердження за умови погодження її з балансоутримувачами експлуатаційних інженерних мереж.
5. Громадянин зобов’язаний замовити розрахунок відновної вартості зелених насаджень.
6. Розробнику документації із землеустрою в процесі землевпорядного проєктування врахувати дані Державного земельного кадастру.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
 
 
Міський голова А. В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по пров. Західному (проєктний № 4) громадянину Зацаринному В.М.» (вільна земельна ділянка, учасник АТО, інвалід 2 групи)
 
Даним проєктом рішення передбачено надання дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянину Зацаринному Віталію Миколайовичу по пров. Західному (проєктний № 4) (див. викопіювання з плану міста від 10.09.2020) орієнтовною площею 0,0610 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та відмовлено у наданні дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,0390 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Відповідно до пункту 7 статті 118 Земельного кодексу України підставою для відмови у наданні дозволу на розробку документації із землеустрою є невідповідність місця розташування земельної ділянки генеральних планів населених пунктів.
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 25.09.2020 № 01-04/54462 на земельну ділянку по пров. Західному (проєктний № 4) (див. викопіювання з плану міста від 10.09.2020) наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та реалізацією містобудівної документації (на частині земельної ділянки передбачена територія зелених насаджень загального користування та територія вулично-дорожньої мережі).
Відповідно до генерального плану міста, затвердженого рішенням Черкаської сесії міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія садибної житлової забудови (61%), зелені насадження загального користування та територія вулично-дорожньої мережі (39%).
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони садибної житлової забудови «Ж-1» (61%), в якій передбачено будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд зони «Р-3п» - перспективна рекреаційна зона озеленених територій загального користування та зони «ТР-3» зона транспортної інфраструктури, до неї відносяться території вулиць, майданів (в межах червоних ліній) (39%), в яких не передбачено будівництво житлового будинку, господарських будівель і споруд.
Громадянин Зацаринний В.М. пред’явив посвідчення відповідно до якого має право на пільги, встановлені законодавством України для ветеранів війни  - інвалідів війни (інвалід 2 групи).
Вільна земельна ділянка.
 
Дата надходження документації: 21.09.2020 (№ 01-04/54462)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 21.10.2020
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
 
Р. Г. Донець