ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

27.01.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 132-9-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 № 3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень Черкаської міської ради»

 
                Проект рішення
              № 132-9-рд
      ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                   
  Про внесення змін до рішення
Черкаської міської ради від
05.04.2012 № 3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень Черкаської міської ради»
         
                 
                   
На виконання рекомендацій управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області, враховуючи протокол проведеної наради щодо прийнятих рішень про скасування дії паспортів прив’язки тимчасових споруд від 15.06.2018, відповідно до вимог Законів України «Про регулювання містобудівної діяльності», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», з метою впорядкування роботи із розміщення, облаштування і утримання тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Черкаси, на підставі пунктів 42, 44 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 № 3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень Черкаської міської ради», а саме:
1.1. В додаток 3 – Альбом 3. Розміщення ТС та зонування міської інфраструктури:
1.1.1. внести зміни в розділ «умовні позначення», виклавши пункт «перспективне розміщення ТС» у новій редакції такого змісту:
«Рекомендоване розробником комплексної схеми розміщення ТС».
1.1.2. внести зміни в розділ «умовні позначення», виклавши пункт «перспективне розміщення ТС з блокуванням» у новій редакції такого змісту:
«Рекомендоване розробником комплексної схеми розміщення ТС з блокуванням».
 
2. Встановити, що це рішення набуває чинності з дня його опублікування.
 
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О. М.).
 
 
   
Міський голова А. В. Бондаренко  
 

Пояснювальна записка
 
До проекту рішення: «Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 № 3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень Черкаської міської ради»»
 
На виконання п. 2. протоколу проведеної наради щодо прийнятих рішень про скасування дії паспортів прив’язки тимчасових споруд від 15.06.2018, а також лист від архітектура Борця В. А., який був розробником від ПрАТ «Черкасицивільпромпроект» в 2011 було прийнято рішення розробити проект рішення Черкаської міської ради про внесення змін до комплексної схеми розміщення ТС в місті Черкаси.
Умовні позначення у Альбомі 3 «Розміщення ТС та зонування міської інфраструктури» Схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси «Перспективне розміщення ТС» та «Перспективне розміщення ТС з блокуванням» мають рекомендаційний характер. Для усунення неоднозначності трактування можливим є внесення технічних змін розділ «умовні позначення», зі зміною формулювання «перспективне розміщення ТС» на «рекомендоване розробником комплексної схеми розміщення ТС». Таке ж уточнення можливе і для пункту «перспективне розміщення ТС з блокуванням».
Крім того, відповідно до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 №3-753 «Про затвердження схеми розміщення тимчасових споруд в м. Черкаси та внесення змін до рішень  Черкаської міської ради» суб'єкти підприємницької діяльності» мають право на отримання паспорту прив'язки ТС в будь якому місці (перспективне розміщення ТС на місці згідно Додатку 3 до рішення Черкаської міської ради від 05.04.2012 №3-753 або запропонованому суб'єктом підприємницької діяльності) за умови, що це місце відповідає вимогам Додатку 2 до зазначеного рішення.
 
 
 
Директор департаменту
архітектури та містобудування                                                              А. О. Савін
 
 
Ситник О.Ю.
 
 
ПОГОДЖЕНО:
 
Поліщук А. С.
 
Чернуха В.В.