ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

20.01.2021

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 364-9-з
Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Сергія Амброса, 21, яка перебуває в оренді гр. Ярмоленка О.В.

                                                               Проєкт рішення
№ 364-9-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Сергія Амброса, 21, яка перебуває в оренді гр. Ярмоленка О.В.
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0389 га гр. Ярмоленку Олександру Володимировичу по вул. Сергія Амброса, 21, Закон України «Про Державний земельний кадастр», відповідно до статей 12, 19, 20, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки із земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі площею 0,0389 га гр. Ярмоленку Олександру Володимировичу по вул. Сергія Амброса, 21.
2. За основним цільовим призначенням земельну ділянку площею 0,0389  га   по вул. Сергія Амброса, 21, що перебуває в оренді громадянина Ярмоленка Олександру Володимировичу (ідентифікаційний код - 2573102136), віднести до земель землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.), за умови дотримання вимог містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси».
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування:
-  пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки площею 0,0150 га в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій;
- пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки площею 0,0002 га .
3. Зобов’язати громадянина Ярмоленка Олександру Володимировичу:
3.1. Внести зміни до договору оренди землі від 01.11.2019 року, номер запису про інше речове право 34289190.
3.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про зміну цільового призначення земельної ділянки по вул. Сергія Амброса, 21, яка перебуває в оренді
гр. Ярмоленка О.В.»

 
Підстава: заява від 09.07.2020 № 01-29/35548.
Граничний термін прийняття рішення: 09.08.2020.
Зміна цільового призначення землі з земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01.)
на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).
 
Відповідно до договору оренди землі від 01.11.2019 року, номер запису про інше речове право 34289190, укладеного між Черкаською міською радою та гр. Ярмоленком О.В.  земельна ділянка 0,0389 га  по вул. Сергія Амб-роса, 21  за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  .
Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проєктами землеустрою щодо їх відведення.
Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 12.02.2020 № 01-05/9676 на земельну ділянку площею 0,0389 га по вул. Сергія Амброса, 21, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення земельної ділянки з земель для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, наявні містобудівні обмеження та обтяження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та в межах червоних ліній вулиці.
Відповідно до генерального плану міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 року № 3-505, вищезазначена земельна ділянка належить до територій, на яких передбачена територія громадських закладів, зелених насаджень загального користування та території вулично-дорожньої мережі.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до ділової зони «Г-1п» - призначається для розташування адміністративних, наукових, ділових, фінансових, супутніх до них елементів транспортної інфраструктури (стоянок, паркінгів), до рекреаційної зони озеленених територій загального користування «Р-3п» - зона призначена для організації повсякденного відпочинку населення та зони транспортної інфраструктури «ТР-3» - до зони входять території вулиць, майданів, які за містобудівною документацією знаходяться в межах червоних ліній.
Використання земельної ділянки можливе відповідно до вимог містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси».
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
          Р.Г. Донець