ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

23.03.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 2587-8-з
Про відмову у поновленні ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМ-СТВУ «АНІТА-РАЙС» договору оренди землі по вул. Дахнівській, зупинка «Агропроммеханізація», непарна сторона в комплексі із зупинкою громадського транспорту

                Проект рішення
              № 2587-8-з
      ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
 
  Про відмову у поновленні ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМ-СТВУ «АНІТА-РАЙС» договору оренди землі по вул. Дахнівській, зупинка «Агропроммеханізація»,         непарна сторона в комплексі           із зупинкою громадського транспорту          
 
          Розглянувши заяву ПРИВАТНОГО ПІДПРИЄМСТВА «АНІТА-РАЙС» від 13.02.2018 вх. № 11467-з, враховуючи порушення строків подання заяви про поновлення договору оренди землі від 11 лютого 2013 року, керуючись   ст. ст. 31, 33 Закону України «Про оренду землі», ст. 26 ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1..Відмовити ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «АНІТА-РАЙС» у поновленні договору оренди землі від 11 лютого 2013 року, (запис в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право оренди від 06.08.2013  № 2259610.
2.,Зобов’язати ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО «АНІТА-РАЙС» протягом десяти днів з моменту прийняття рішення, передати за актом приймання-передачі земельну ділянку за кадастровим номером 7110136700:03:001:0037 площею 0,0050 га по вул. Дахнівській, зупинка «Агропроммеханізація», непарна сторона в комплексі із зупинкою громадського транспорту та  подати заяву для внесення запису в державний реєстр речових прав на нерухоме майно у зв`язку з припиненням права користування зазначеною земельною ділянкою.
         3..Доручити міськрайонному управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі  та м. Черкасах внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.
        4..Контроль за виконанням рішення покласти на департамент  архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
Міський голова                                                                            А.В. Бондаренко
                 
   
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
«Про відмову у поновленні ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ     «АНІТА-РАЙС» договору оренди землі по  вул. Дахнівській, зупинка «Агропроммеханізація»,  непарна сторона в комплексі із зупинкою громадського транспорту»
 
Підстава: заява від 13.02.2018 вх. № 11467-з
 
Граничний термін прийняття рішення: 13.03.2018
 
        Розглянувши заяву від 13.02.2018 № 11467-з та додані до них документи встановлено, що 11 лютого 2013 року між Черкаською міською радою  та заявником ПП «АНІТА-РАЙС» укладено договір оренди землі, запис в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про право  оренди від 06.08.2013 № 2259610.
       Відповідно до ч. 2 ст. 33 ЗУ «Про оренду землі» Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору  оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
       Згідно п. 3.1 договору оренди землі від 11 лютого 2013 року договір укладено на           5 років з моменту підписання протоколу № 2 із продажу права оренди на земельну ділянку  від 11 лютого 2013 року, тобто до 11 лютого 2018 року.  
       Відповідно до пункту 3.1 абзацу другого договору оренди землі, орендар має переважне право на поновлення договору на новий строк. У цьому разі Орендар повинен не пізніше ніж за 90 днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово Орендодавця про намір продовжити його дію.
       Із отриманої заяви чітко видно, що Орендар звернувся до Орендодавця з проханням поновити договір оренди землі з грубим порушенням строків її подання, що є порушенням умов договору.
       Оскільки, Орендарем пропущено строк для звернення щодо поновлення договору оренди землі, тому у Орендодавця наразі відсутні правові підстави для поновлення договору.
       Враховуючи вищезазначене, даним проектом рішення передбачено відмовити    ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМСТВУ «АНІТА-РАЙС» у поновленні договору оренди землі від  11 лютого 2013 року.
 
 
 
Начальник управління земельних
ресурсів та землеустрою
 
                                       
           Р.Г. Донець
        
 
             
 
Виконавець Бойко Л.М.
         
 
      
 
 
Перевірив: Лисенко Р.В.