ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент соціальної політики

Підготував:

Департамент соціальної політики

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.11.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1847-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району  м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району   м. Черкаси»

              Проєкт рішення
            1847-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району                    м. Черкаси та
реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району                        м. Черкаси»
         
               
                 
Відповідно до підпункту 1 пункту а частини 1 статті 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», частини 4 статті 1 Закону України «Про соціальні послуги», з метою задоволення індивідуальних потреб осіб з інвалідністю, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019               № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району                     м. Черкаси», а саме:    
 
1.1 Викласти абзац 7 підпункту 6.4.3. пункту 6.4. розділу 6. Оплата за соціальні послуги, що надаються центром додатку 2 до рішення у такій редакції:
«особам з інвалідністю 1, 2 груп та дітям з інвалідністю, захворювання, розлади, травми або стани яких призвели до неможливості пересуватися самостійно, та які згідно зі встановленими медичними показаннями користуються кріслом колісним або іншими допоміжними засобами і потребують отримання послуги з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення».
 
          1.2. Викласти пункт 10.2. розділу 10. Відділення організації надання адресної натуральної допомоги додатку 2 до рішення у такій редакції:
«10.2. Відділення організовує надання таких послуг:
          дрібний ремонт одягу;
          перукарські;
          транспортні (перевезення осіб з інвалідністю 1, 2 груп та дітей з інвалідністю, захворювання, розлади, травми або стани яких призвели до неможливості пересуватися самостійно, та які згідно зі встановленими медичними показаннями користуються кріслом колісним або іншими допоміжними засобами, у порядку, визначеному Черкаською міською радою).».
         
          1.3. Викласти назву додатку 4 до рішення у такій редакції: «Порядок надання послуги з перевезення осіб з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісла колісного або інших допоміжних засобів, автомобілем спеціалізованого призначення»
 
          1.4. Викласти розділ 1 додатку 4 до рішення у такій редакції:
«1. Загальні положення
          1.1. Соціальна послуга з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення (далі - послуга «Інва-таксі») надається особам з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісла колісного або інших допоміжних засобів (милиці, ходунки), для можливості їх безперешкодного доступу до об’єктів громадської інфраструктури, отримання повного спектру соціальних, медичних та побутових послуг, участі в громадському та культурному житті міста.
          1.2. Послуга «Інва-таксі» надається територіальним центром надання соціальних послуг м. Черкаси (далі - надавач послуги) за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на функціонування установи.
          1.3. Для отримання послуги «Інва-таксі» замовник укладає з надавачем послуги договір про її надання на умовах, визначених положенням про територіальний центр надання соціальних послуг м. Черкаси.
           1.4. Право на отримання послуги «Інва-таксі» мають особи з інвалідністю 1, 2 груп та діти з інвалідністю, захворювання, розлади, травми або стани яких призвели до неможливості пересуватися самостійно,  та які згідно зі встановленими медичними показаннями користуються кріслом колісним або іншими допоміжними засобами (далі - замовники послуги).
          1.5. Документами, що підтверджують право на отримання послуги «Інва-таксі», є:
          довідка до акта огляду медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), у якій зазначені група інвалідності та причинно-наслідковий зв'язок її встановлення; висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) – для дітей з інвалідністю;
          індивідуальна програма реабілітації особи, дитини з інвалідністю, у якій одним із засобів реабілітації визначена потреба у забезпеченні кріслом колісним, милицями, ходунками.
           Під час користування послугою «Інва-таксі» замовник послуги пред’являє водію автомобіля оригінал документу, що посвідчує особу.».
 
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Гудзенка О. І. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А. В.).
 
 
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко

 

 
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019               № 2-4753 «Про утворення центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жага життя», внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 24.04.2017 № 2-1977 «Про перейменування територіального центру соціальної допомоги Соснівського району м. Черкаси та реорганізацію територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району м. Черкаси»
 
        Проект рішення вноситься на розгляд Черкаською міською радою на виконання доручення міського голови Бондаренка А. В. від 01.10.2020            № 121-Д щодо розширення переліку категорій осіб з інвалідністю, які можуть скористатися послугами «Інва-таксі».
У проекті пропонується визначити, що соціальна послуга з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення надається особам з інвалідністю 1, 2 груп та дітям з інвалідністю, захворювання, розлади, травми або стани, яких призвели до неможливості пересуватися самостійно, та які згідно зі встановленими медичними показаннями користуються кріслом колісним або іншими допоміжними засобами (милиці, ходунки) і потребують отримання послуги з перевезення автомобілем спеціалізованого призначення.
Додатково інформуємо, що на сьогодні на обліку в департаменті перебуває близько 900 осіб з інвалідністю, які користуються допоміжними засобами пересування (милиці, ходунки).
 
 
Заступник директора департаменту                                      Ю. В. Ніконенко