ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.11.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 6123-8-з
Про надання ОСББ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54» земельної ділянки в постійне користування по вул. Віталія Вергая між вул. Григорія Сковороди та вул. Генерала Путейка

Проект рішення
 № 6123-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54» земельної ділянки в постійне користування по вул. Віталія Вергая між вул. Григорія Сковороди та вул. Генерала Путейка
Розглянувши заяву ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54» щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. Віталія Вергая між вул. Григорія Сковороди та вул. Генерала Путейка, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 125, 126, 134 Земельного кодексу України та враховуючи те, що земельна ділянка площею 0,5116 га зареєстрована в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності Черкаської міської ради на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, номер запису про право власності 38293541, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 2174090371101, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ОБ'ЄДНАННЮ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54»  у постійне користування земельну ділянку, без зміни її цільового призначення площею 0,5116 га  по вул. Віталія Вергая між вул. Григорія Сковороди та вул. Генерала Путейка, яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (Для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (код КВЦПЗ – 02.03.) під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію, який має адресу: вул. Генерала Путейка, 54 за рахунок земель товариства з обмеженою відповідальністю «ТОРГІВЕЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ПІВДЕННИЙ».
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (передбачені зелені насадження загального користування).
2. Зобов’язати ОБ'ЄДНАННЯ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНОГО БУДИНКУ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54»:
2.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
2.2. У зоні проходження інженерних мереж вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту і експлуатації інженерних мереж.
3. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
5. Припинити товариству з обмеженою відповідальністю «ТОРГІВЕЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНИЙ КОМПЛЕКС «ПІВДЕННИЙ» право оренди земельною ділянкою площею 0,5116 га.
6. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про надання ОСББ «ГЕНЕРАЛА ПУТЕЙКА 54» земельної ділянки в постійне користування по вул. Віталія Вергая між вул. Григорія Сковороди та вул. Генерала Путейка»
 
 
Дата надходження справи: 15.10.2020 № 01-16/61042.
Граничний термін прийняття рішення: 15.11.2020.
Площа: 0,5116 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
У постійне користування.
Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
 
Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають співвласники багатоквартирного будинку для обслуговування такого будинку та забезпечення задоволення житлових, соціальних і побутових потреб власників (співвласників) та наймачів (орендарів) квартир та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець