ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

відділ "Патронатна служба"

Підготував:

Відділ "Патронатна служба"

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

18.09.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1781-8-рд
Про присвоєння  звання «Почесний громадянин міста Черкаси» Сироті М.Д.   (посмертно)

 
 
 
 
Проект рішення
№ 1781-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про присвоєння  звання «Почесний громадянин міста Черкаси» Сироті М.Д.  
(посмертно)
Відповідно до статей 26, 40, 59 Закону України «Про місцеве                          самоврядування в Україні», ст. 91 Бюджетного кодексу України, згідно                    з Програмою фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2016-2020 роки, Положенням        про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси», затверджених рішеннями Черкаської міської ради від 13.09.2016 № 2-899 (зі змінами)                           та від 10.04.2020 № 2-5914 відповідно, враховуючи клопотання ректора                  Черкаського державного технологічного університету Григора О.О.                           (вх. № 5499-01-29 від 11.03.2020), подання комісії попереднього розгляду                матеріалів про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протокол від 25.08.2020 № 9), Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. За вагомий особистий внесок у розвиток української державності,        парламентаризму та законодавства, високосвідому громадянську                              позицію, самовіддане служіння народу України присвоїти звання «Почесний громадянин міста Черкаси» відомому українському політику, уродженцю міста, випускникові та проректору із навчальної роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині ЧДТУ), народному депутату України другого, третього і шостого скликань, поборнику інтересів українського народу та одному зі співавторів Конституції України, прийнятої 28.06.1996, Михайлу Дмитровичу Сироті – посмертно (Народився 17.07.1956. Помер 25.08.2008).
2. Нагородження Сироти Михайла Дмитровича званням «Почесний                   громадянин міста Черкаси» здійснити без виплати грошової премії.
3. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення               Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.) у межах кошторису Програми                              фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками                 громадян, трудових колективів на 2016-2020 роки, згідно з чинним                              законодавством забезпечити виготовлення фотопортрета вищезазначеної                   особи, раму для нього та табличку в рамці, з інформацією про нагороджену особу, які розмістити в Галереї слави м. Черкаси (за погодженням із дружиною політика – Іриною Євгеніївною).
Почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста                    Черкаси», посвідчення про нагородження, в знак вшанування пам’яті                     про Сироту Михайла Дмитровича, передати на зберігання дружині політика Сироті Ірині Євгеніївні.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Ткаченка О.О. та постійну комісію міської ради з  питань сприяння децентралізації, розвитку місцевого                               самоврядування та громадянського суспільства, свободи слова та інформації, депутатської діяльності, законності та антикорупційної політики, конфлікту інтересів та контролю  за здійсненням публічних закупівель (голова комісії Шевченко Р.В.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
ВІДДІЛ «ПАТРОНАТНА СЛУЖБА»
черкаської міської ради
 
Україна, 18000, м. Черкаси, вул. Б.Вишневецького, 36, тел.. 54-46-65, 
e-mail: patronatna@chmr.gov.ua
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради  
«Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси» Сироті М.Д. (посмертно)»
 
У зв’язку із поданням комісії попереднього розгляду матеріалів                    про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протокол                    від 25.08.2020 № 9), згідно з Програмою фінансування заходів, пов’язаних                           із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів    на 2016-2020 роки, Положенням про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси», затверджених рішеннями Черкаської міської ради                              від 13.09.2016 № 2-899 (зі змінами) та від 10.04.2020 № 2-5914 відповідно,                         враховуючи клопотання ректора Черкаського державного технологічного                  університету Григора О.О. (вх. № 5499-01-29 від 11.03.2020, вважаємо                                     за доцільне:
 – З метою увіковічення пам’яті за вагомий особистий внесок у розвиток української державності, парламентаризму та законодавства, високосвідому громадянську  позицію, самовіддане служіння народу України присвоїти звання «Почесний громадянин міста Черкаси» відомому українському    політику, уродженцю міста, випускникові та проректору із навчальної роботи                              Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині ЧДТУ), народному                               депутату України другого, третього і шостого скликань, поборнику інтересів                        українського народу та одному зі співавторів Конституції України, прийнятої 28.06.1996, Сироті Михайлу Дмитровичу – посмертно (Народився 17.07.1956.                         Помер 25.08.2008).
У разі присвоєння Сироті М.Д. звання «Почесний громадянин міста     Черкаси 2020 року» (посмертно) почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, в знак вшанування пам’яті про нього пропонується публічно передати  на зберігання вдові      політика – Сироті Ірині Євгеніївні. Також за її згодою буде виготовлено                               фотопортрет вищезазначеної особи (у рамі, табличку в рамці з інформацією            про нагородженого), які буде  розміщено в Галереї слави м. Черкаси.
 
 
Начальник відділу                                                               О.О. Ткаченко