ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.09.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5959-8-з
Про надання ТОВ «САТУРН-ХОЛДИНГ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. 14-го Грудня, 8

Проєкт рішення
№ 5959-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ТОВ «САТУРН-ХОЛДИНГ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. 14-го Грудня, 8
Розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «САТУРН-ХОЛДИНГ»  щодо поділу орендованої земельної ділянки по вул. 14-го Грудня, 8, відповідно до статей 12, 79-1, 123, 125 Земельного кодексу України, статті 56 Закону України «Про землеустрій» та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Надати товариству з обмеженою відповідальністю «САТУРН-ХОЛДИНГ» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 10,9270 га по вул. 14-го Грудня, 8.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 

 
 
 


Пояснювальна записка
до проєкту рішення:
«Про надання ТОВ «САТУРН-ХОЛДИНГ» дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вул. 14-го Грудня, 8»
 
Підстава: заява від 30.07.2020 № 01-10/41199.
Граничний термін прийняття рішення: 30.08.2020.
Площа: 10,9270 га.
 
Відповідно до договору оренди землі від 05.02.2019 року, номер запису про інше речове право 30230424, земельна ділянка площею 10,9270 га по вул. 14-го Грудня, 8 передана в оренду ТОВ «САТУРН-ХОЛДИНГ» на 49 років.
Статтею 123 Земельного кодексу України визначено, що надання земельних ділянок державної або комунальної власності у користування здійснюється органами місцевого самоврядування.
Рішення зазначених органів приймається на підставі проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі:
  • надання земельної ділянки із зміною її цільового призначення;
  • формування нової земельної ділянки (крім поділу та об’єднання).
Надання у користування земельної ділянки в випадках що не передбачає розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки здійснюється на підставі технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). У такому разі розроблення документації здійснюється на підставі дозволу, наданого органом місцевого самоврядування, відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу.
Відповідно до статті 122 Земельного кодексу України встановлено, що сільські, селищні, міські ради передають земельні ділянки у власність або у користування із земель комунальної власності відповідних територіальних громад для всіх потреб.
Згідно зі статтями 25, 56 Закону України «Про землеустрій» визначено такий вид документації, як технічна документація із землеустрою щодо поділу та об'єднання земельних ділянок.
Враховуючи вищезазначене, даним проєктом рішення передбачено надати товариству з обмеженою відповідальністю «САТУРН-ХОЛДИНГ» дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки площею 10,9270 га по вул. 14-го Грудня, 8.
 
Начальник  управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець