ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

08.09.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1773-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 04.06.2020 № Че/1120-еп, щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини

 
 
 
Проект рішення
№ 1773-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 04.06.2020 № Че/1120-еп, щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини
Розглянувши електронну петицію від 04.06.2020 № Че/1120-еп, щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини, враховуючи детальний план території в межах вулиць Оборонна, Байди Вишневецького, Вернигори та Михайла Грушевського в місті Черкаси, затвердженого рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 19.08.2016 № 1048, враховуючи рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції», згідно з ст. 16 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Електронну петицію від 04.06.2020 № Че/1120-еп щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини підтримати частково.
2. Землекористувачу земельної ділянки кадастровий номер  7110136700:05:010:0007 комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» вжити заходів щодо демонтажу аварійних споруд, вивезення побутового і будівельного сміття на земельній ділянці.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
 
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 
 
 
Міському голові
Бондаренку А.В.
 
 
 
Прошу внести на розгляд Черкаської міської ради проект рішення « Про розгляд електронної петиції від 04.06.2020 № Че/1120-еп, щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини».
 
 
Заступник директора департаменту-
начальник управління будівництва
департаменту архітектури та містобудування                                 С. М. Слесаренко
 
Панченко В.В.
36-13-23
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
  • Про розгляд електронної петиції від 04.06.2020 № Че/1120-еп, щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини».
 
Розглянувши електронну петицію щодо облаштування пішохідної зони через територію колишньої воєнної частини пропонуємо підтримати її частково.
Так, за наявною в департаменті інформацією, вказана територія належить на праві постійного користування комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради». Враховуючи вказане, доцільно доручити землекористувачу вжити заходів щодо демонтажу аварійних споруд, вивезення побутового і будівельного сміття на земельній ділянці.
Щодо облаштування пішохідної зони. Відповідно до частини першої ст. 16 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них.
Щодо території, про яку мова йде в петиції, розроблено та затверджено детальний план території в межах вулиць Оборонна, Байди Вишневецького, Вернигори та Михайла Грушевського в місті Черкаси (затверджений рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 19.08.2016 № 1048), яким пішохідної зони на даній території не заплановано.
В свою чергу, вказаною містобудівною документацією на земельній ділянці запланована житлова забудова, міжквартальні проїзди, розташування споруд соціально-побутового призначення, елементів благоустрою тощо.
Таким чином, питання облаштування території, підняті в електронній петиції, будуть вирішені в процесі реалізації положень містобудівної документації, в спосіб визначений детальним планом території.
 
Заступник директора департаменту-
начальник управління будівництва
департаменту архітектури та містобудування                                 С. М. Слесаренко
 
Панченко В.В.
36-13-23
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1773-8-рд 08.09.20 петиція.pdf Переглянути