ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.05.2018

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 977-8-рд
Про затвердження переліку земельних ділянок для організації платного паркування в місті Черкаси

              Проект рішення
            № 977-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про затвердження переліку земельних ділянок для організації платного паркування в місті Черкаси          
               
                 
Відповідно до ст. 26 та п. 6 ч. 1 ст. 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 2681 Податкового кодексу України, рішення Черкаської міської ради від 27.06.2017 № 2-2219, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити перелік земельних ділянок з метою забезпечення паркування транспортних засобів на спеціально відведених автостоянках для платного паркування згідно з додатком.
2. Використовувати перелік земельних ділянок в якості вихідних даних при розробленні концепції паркування транспортних засобів на території міста Черкаси.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А. О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про затвердження переліку земельних ділянок для організації платного паркування в місті Черкаси»
 
Рішенням Черкаської міської ради від 27.06.2017 № 2-2219 прийнято Положення про збір за місця для паркування транспортних засобів на території міста Черкаси, яким затверджено всі необхідні елементи для справляння збору за місця для паркування транспортних засобів.
Згідно з ст. 2681 Податкового кодексу України − платниками збору є юридичні особи, їх філії (відділення, представництва), фізичні особи−підприємці, які згідно з рішенням міської ради організовують та провадять діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
Перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів, в якому зазначаються їх місцезнаходження, загальна площа, технічне облаштування, кількість місць для паркування транспортних засобів, затверджується рішенням міської ради.
Об’єктом оподаткування є земельна ділянка, яка згідно з рішенням міської ради спеціально відведена для забезпечення паркування транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування, тротуарах або інших місцях, а також комунальні гаражі, стоянки, паркінги (будівлі, споруди, їх частини), які побудовані за рахунок коштів місцевого бюджету, за винятком площі земельної ділянки, яка відведена для безоплатного паркування транспортних засобів, передбачених ст. 30 Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні».
При визначенні місць платних автостоянок департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради керувався містобудівним аналізом території, таким як завантаженість магістральних вулиць надмірним паркуванням автомобілів, близькість популярних комерційних закладів в центральній частині міста. Площа та кількість паркувальних місць наведені орієнтовні.
 
 
Директор департаменту архітектури та містобудування          
 
 
А. О. Савін
           
Єпік Р. В.
36-01-87