ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

19.08.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1758-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 22.06.2020 № Че/1148-еп щодо можливості створення паркової зони на місці колишнього військового полігону в місті Черкаси

Проект рішення
№ 1758-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 22.06.2020 № Че/1148-еп щодо можливості створення паркової зони на місці колишнього військового полігону в місті Черкаси
Розглянувши електронну петицію від 22.06.2020 № Че/1148-еп щодо можливості створення паркової зони на місці колишнього військового полігону в місті Черкаси, відповідно до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02.07.2015 № 577-VIII, рішення Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 «Про електронні петиції», керуючись статтею 31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Підтримати частково електронну петицію від 22.06.2020 № Че/1148-еп щодо можливості створення паркової зони на місці колишнього військового полігону в місті Черкаси.
2. Департаменту фінансової політики Черкаської міської ради:
2.1 Передбачити фінансування на реалізацію розпочатих об’єктів вулично-дорожньої інфраструктури − «Реконструкція вул. Олени Теліги від вул. В. Вергая до вул. М. Грушевського» та «Будівництво вул. Квіткова від вул. Сумгаїтської до вул. Хоменко».
2.2 Передбачити фінансування на розроблення проєкту детального плану території відповідно до рішення Черкаської міської ради від 20.06.2013 № 3-1736.
3. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради:
3.1 Передбачити в завданні на розроблення детального плану території визначення проєктувальником необхідної конфігурації територій зелених насаджень загального користування.
3.2 Завершити реалізацію розпочатих об’єктів вулично-дорожньої інфраструктури в межах території колишнього військового полігону за умови повного фінансування.
4. Результат розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному сайті Черкаської міської ради.
5. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А. В.
Міський голова А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розгляд електронної петиції від 22.06.2020 № Че/1148-еп щодо можливості створення паркової зони на місці колишнього військового полігону
в місті Черкаси»
 
Згідно із ст. 19 Конституції України − Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Головним документом, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту є генеральний план. Містобудівна документація «Генеральний план міста Черкаси» затверджена рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505.
Відповідно до рішення генерального плану на території бувшого полігону в переважній більшості передбачено розміщення багатоповерхової житлової забудови, включно з громадськими закладами та територіями рекреаційного призначення (сквери, алеї, бульвар). Біля Центру матері та дитини (пологовий будинок № 2) передбачено розміщення парку іпотерапії, земельна ділянка під яким вже надана в постійне користування громадській організації «Спілка батьків дітей-інвалідів – оновлена» під реалізацію зазначених містобудівних намірів.
Розміщення на території полігону, площею 106 га, парку активного відпочинку з містобудівних, економічних та соціально-побутових міркувань вважаємо не раціонально по відношенню з неефективним використанням земель комунальної форми власності придатних під житлове будівництво.
Територію бувшого полігону зважаючи на свою велику площу та відсутність інженерних комунікацій планується освоювати поступово по мірі реалізації містобудівних намірів потенційних інвесторів.
З огляду на вищевикладене, враховуючи чинне законодавство України, електронну петицію від 22.06.2020 № Че/1148-еп пропонуємо підтримати частково, в частині передбачення на означеній території визначених місць під зелені насадження загального користування та подальшу реалізацію об’єктів
вулиxно-дорожньої інфраструктури.
 
 
Директор департаменту
архітектури та містобудування
А. О. Савін
 
 
 
Єпік Р. В.
36-01-87
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1758-8-рд 19.08.20 Петиція.pdf Переглянути