ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.08.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5827-8-з
Про відмову ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8 (вільна земельна ділянка)

Проект рішення
№ 5827-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8 (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву від 02.07.2020 № 01-06/34151 ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ щодо оформлення права користування земельною ділянкою, враховуючи Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, викопіювання з плану міста від 15.07.2020, висновок управління та планування та архітектури від 16.07.2020 № 01-06/34151 щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування пов’язані із розміщенням земельної ділянки в межах водоохоронної зони та згідно з діючим генеральним планом міста Черкаси на даній земельній ділянці не передбачене розміщення культових споруд (храму), пункт 4 додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси», відповідно до статей 12, 58, 59, 60, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Відмовити ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1200 га в постійне користування по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8 під розміщення культової споруди (храму).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
                                                                                                                               
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8 (вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: заява від 02.07.2020 № 01-06/34151.
Граничний термін прийняття рішення: 02.08.2020.
 
Згідно зі статтею 123 Земельного кодексу підставою відмови у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки може бути лише невідповідність місця розташування земельної ділянки вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, а також генеральних планів населених пунктів, іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування території населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
Окрім того, пунктом 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.
Генеральний план міста Черкаси затверджений рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 02.07.2020 № 01-06/34151 управління повідомляє, що враховуючи розроблений детальний план території набережної від вантажного порту до вул. Сержанта Жужоми в місті Черкаси, управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку орієнтовною площею 0,12 га по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8, яка пропонується для визначення можливості розміщення культової споруди (храму), наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації.
Відповідно до вищезазначеного детального плану на земельній ділянці передбачається розміщення внутрішньо квартальних озеленених територій та благоустрій території.
Також земельна ділянка розташована в межах водоохоронної зони.
Враховуючи вищезазначене, на вказаній земельній ділянці не передбачене розміщення культової споруди (храму).
Тому, даним проектом рішення передбачено відмовити ПАРАФІЇ ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ КИЄВО-ВИШГОРОДСЬКОЇ ЕКЗАРХІЇ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ МІСТА ЧЕРКАСИ у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,1200 га в постійне користування по вул. Героїв Дніпра, біля будівлі № 8 під розміщення культової споруди (храму).
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець