ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

30.07.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5861-8-з
Про передачу земельних ділянок у власність та в оренду по вул. Братів Савченків, 5 громадянці Верьовкіній Н.М. (існуюче домоволодіння)

Проект рішення
№ 5861-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про передачу земельних ділянок у власність та в оренду по вул. Братів Савченків, 5 громадянці Верьовкіній Н.М. (існуюче домоволодіння)

Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) громадянки Верьовкіної Н.М, враховуючи висновки відповідних служб міста, відповідно до статей 12, 19, 40, 80, 81, 91, 93, 116, 118, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, статей 5, 7, 13, 14, 15, 16, 17, Закону України “Про оренду землі”, статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статтями 25, 26, 33, 59, 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) по вул. Братів Савченків, 5 громадянки Верьовкіної Н.М.
2. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0885 га по вул. Братів Савченків, 5, в межах, визначених документацією із землеустрою громадянки Верьовкіної Н.М.
3. Передати громадянці Верьовкіній Ніні Михайлівні по вул. Братів Савченків, 5:
3.1. Земельну ділянку площею 0,0750 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
3.2. Земельну ділянку площею 0,0885 га в оренду на 49 років для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
4. Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 20.08.2018  № 59220-в на земельну ділянку по вул. Братів Савченків, 5 наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (частина земельної ділянки площею 0,0024 га відноситься до зони транспортної інфраструктури «ТР-3» (в межах червоних ліній).
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
5. Земельні ділянки віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01).
6. Громадянці, якій передана земельна ділянка в оренду, укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
7. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельними ділянками може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
9. Доручити міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
10. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
 
 
Міський голова А. В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про передачу земельних ділянок у власність та в оренду по вул. Братів Савченків, 5 громадянці Верьовкіній Н.М.» (існуюче домоволодіння)
 
Даним проектом рішення передбачено передати громадянці Верьовкіній Ніні Михайлівні по вул. Братів Савченків, 5, земельну ділянку площею 0,0750 га безоплатно у власність та земельну ділянку на якій розташований об’єкт нерухомого майна площею 0,0885 в оренду на 49 років для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 20.08.2018     № 59220-в на земельну ділянку по вул. Братів Савченків, 5 наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (частина земельної ділянки площею 0,0024 га відноситься до зони транспортної інфраструктури «ТР-3» (в межах червоних ліній).
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
Ділянки надаються в межах норм ст. 121 Земельного кодексу України та відповідно до ст. 118 Земельного кодексу України.
Земельні ділянки розташовані в межах існуючого домоволодіння.
 
Дата надходження документації: 02.07.2020 (№ 33994)
          Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 02.08.2020
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець