ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.07.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1730-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 11.06.2020 № Че/1134-еп про необхідність впровадження сортування відходів для кожного громадянина м. Черкаси

 
 
 
Проект рішення
№ 1730-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 11.06.2020 № Че/1134-еп про необхідність впровадження сортування відходів для кожного громадянина
м. Черкаси
 
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 11.06.2020 № Че/1134-еп про необхідність впровадження сортування відходів для кожного громадянина м. Черкаси підтримати.
  2. Доручити департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради спільно з комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради:
  • розробити «Програму поводження з відходами на території м. Черкаси», з включенням розділу про роздільний збір побутових та інших відходів;
  • здійснити обрахунки щодо необхідної кількості встановлення контейнерів для роздільного збору та коштів на їх придбання та утримання.
  1. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради спільно з комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради здійснити обрахунки орієнтовної вартості надання послуги з роздільного збирання відходів у м. Черкаси.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на управління інспектування та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища  (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 11.06.2020 № Че/1134-еп про необхідність впровадження сортування відходів для кожного громадянина м. Черкаси»
 
 
Розглянувши електронну петицію від 11.06.2020 № Че/1134-еп про необхідність впровадження сортування відходів для кожного громадянина м. Черкаси, повідомляємо наступне.
Якість поділу сміття залежить від активності і свідомості учасників процесу на всіх етапах. Поділ сміття знаходиться під відповідальністю кожного окремо взятого громадянина країни. Справді, щоб система вибіркового збору сміття приносила очікувані результати, необхідна активна участь кожного, хто викидає сміття. Без цього застосування системи місцевими органами влади буде неефективно. Сортування сміття передбачає наявність відповідних контейнерів для кожного виду сміття на спеціально виділеному майданчику з його розподілом побутових відходів.
За для чіткого розуміння цілісної концепції у сфері поводження з відходами зокрема і роздільного збирання/сортування відходів на території м. Черкаси необхідно розробити та затвердити Програму поводження з відходами на території м. Черкаси на 5 років. Необхідність розроблення органами місцевого самоврядування даної Програми визначена законом України «Про відходи».
Програма поводження з відходами на території м. Черкаси буде включати усі заходи на забезпечення роздільного збору відходів та орієнтовну кількість бюджетних коштів, необхідних для запровадження роздільного збору відходів.
 
 
 
Директор департаменту
житлово-комунального комплексу                                                   О.О. Яценко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сарнацька Я.А.
540346
 
 

 
 
 


 

ДОДАТКИ

1 1730-8-рд 24.07.20 Петиція.pdf Переглянути