ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

16.07.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5758-8-з
Про зміну цільового призначення земельних ділянок по вул. Гоголя, 291, які перебувають у власності гр. Будяк Т.А. та гр. Костенко В.П.

                                                                                                                                                                                    Проєкт рішення
№ 5758-8-з
  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про зміну цільового призначення земельних ділянок по вул. Гоголя, 291, які перебувають у власності гр. Будяк Т.А. та гр. Костенко В.П.
Розглянувши проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі зміни їх цільового призначення загальною площею 0,0117 га громадянам Костенко Вікторії Петрівни та Будяк Тетяні Андріївні із 02.01. Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на 03.10. Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку), що розташовані за адресою м. Черкаси, вул. Гоголя, 291, враховуючи висновки відповідних служб міста, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 30.06.2020, номери запису про право власності 22674018, реєстраційний номер об’єкту нерухомого майна: 1370374671101, відповідно до якої гр. Костенко Вікторії Петрівні належить на праві власності земельна ділянка площею 0,0037 га та Державний акт на право власності на земельну ділянку від 04.06.2007 року Серія ЯЕ № 163388 відповідно до якого гр. Будяк Тетяні Андріївні належить на праві власності земельна ділянка площею 0,0080 га , цільове призначення яких - для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01), Закон України «Про Державний земельний кадастр», відповідно до статей 12, 19, 20, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок у разі зміни їх цільового призначення загальною площею 0,0117 га громадянам Костенко Вікторії Петрівни та Будяк Тетяні Андріївні із 02.01. Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на 03.10. Для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку), що розташовані за адресою м. Черкаси, вул. Гоголя, 291.
2. За основним цільовим призначенням земельні ділянки площею 0,0037 га, що перебувають у власності гр. Костенко Вікторії Петрівни, та площею 0,0080 га, що перебувають у власності гр. Будяк Тетяни Андріївни, віднести до земель житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) (код КВЦПЗ – 03.10.).
3. Зобов’язати гр. Костенко Вікторію Петрівну та гр. Будяк Тетяну Андріївну зареєструвати право власності на нерухоме майно в порядку, визначеному чинним законодавством.
4. Попередити власників земельних ділянок про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 91 Земельного кодексу України.
5. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова                                                                                                                                                  А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення
«Про зміну цільового призначення земельних ділянок по вул. Гоголя, 291, які перебувають у власності гр. Будяк Т.А. та гр. Костенко В.П.»
 
Дата надходження справи: 15.06.2020 № 01-08/29753.
Граничний термін прийняття рішення: 15.07.2020.
Площа: 0,0037 га та 0,0080 га.
Зміна цільового призначення земельних ділянок (виду використання в межах певної категорії):
З земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01.).
 на землі житлової та громадської забудови (для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будинків, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку) (код КВЦПЗ – 03.10.).
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець