ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.07.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1712-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 23.04.2020 № Че/1081-еп щодо проведення інвентаризації безгосподарських ділянок в місті Черкаси з визначенням їх балансоутримувачів

             
 
Проект рішення
            № 1712-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 23.04.2020 № Че/1081-еп щодо проведення інвентаризації безгосподарських ділянок в місті Черкаси з визначенням їх балансоутримувачів
 
         
               
                 
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 23.04.2020 № Че/1081-еп щодо проведення інвентаризації безгосподарських ділянок у місті Черкаси з визначенням їх балансоутримувачів підтримати частково.
  2. Доручити департаменту житлово-комунального комплексу проводити процедуру закупівлі послуг з утилізації сміття та поводження зі сміттям на земельних ділянках, які не надані в оренду або власників, яких, неможливо встановити та, на яких утворюються безхазяйні відходи та стихійні сміттєзвалища з метою утримання їх в належному санітарному стані.
  3. Доручити міській постійнодіючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Черкаської міської ради постійно надавати департаменту житлово-комунального комплексу затверджений перелік земельних ділянках, які не надані в оренду або власників, яких, неможливо встановити та, на яких утворюються безхазяйні відходи та стихійні сміттєзвалища.  
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на управління інспектування та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища  (Кіта І.М.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 
 
 
 
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 23.04.2020
№ Че/1081-еп щодо проведення інвентаризації безгосподарських ділянок в місті Черкаси з визначенням їх балансоутримувачів»
 
Розглянувши електронну петицію від 23.04.2020 № Че/1081-еп щодо проведення інвентаризації безгосподарських ділянок в місті Черкаси з визначенням їх балансоутримувачів, повідомляємо наступне.
Відповідно до п.3 розділу II прикінцеві та перехідні положення, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 16.06.2013 №5245-VI, вказано наступне:
п.3. З дня набрання чинності цим Законом землями комунальної власності відповідних територіальних громад вважаються:
а) земельні ділянки: на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна комунальної власності відповідної територіальної громади; які перебувають у постійному користуванні органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ, організацій;
б) всі інші землі, розташовані в межах відповідних населених пунктів, крім земельних ділянок приватної власності та земельних ділянок, зазначених у підпунктах "а" і "б" пункту 4 цього розділу.
4. У державній власності залишаються:
а) розташовані в межах населених пунктів земельні ділянки: на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна державної власності; які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, Національної академії наук України, державних галузевих академій наук; які належать до земель оборони;
б) земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;
Утримання в належному санітарному стані територій та земельних ділянок, які не надані в оренду і не належать до будь-якої форми власності, на яких утворюються безхазяйні відходи та стихійні сміттєзвалища, здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Так, з метою утримання в належному санітарному стані даних територій, департаментом житлово-комунального комплексу здійснюється закупівля послуг з утилізації сміття та поводження зі сміттям. Переможцю конкурсу, з метою здійснення прибирання, надається затверджений, міською постійнодіючою комісією з питань поводження з безхазяйними відходами, перелік земельних ділянок, які не надані в оренду і не належать до будь-якої форми власності, на яких утворюються безхазяйні відходи.
 
 
Директор департаменту
житлово-комунального комплексу                                                                       О.О. Яценко
 
 
Сарнацька Я.А.
540346