ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.06.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5622-8-з
«Про поновлення фізичній особі-підприємцю Кравченку Артуру Васильовичу договору оренди землі на розі вул. Новопречистенської та вул. Надпільної»

Проєкт рішення
№ 5622-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про поновлення фізичній     особі-підприємцю Кравченку Артуру Васильовичу договору оренди землі на розі вул. Новопречистенської та вул. Надпільної»
      Розглянувши звернення фізичної особи-підприємця Кравченка Артура Васильовича від 08.05.2020 (вх. № 23105) про поновлення договору оренди землі, керуючись  ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Поновити фізичній особі-підприємцю Кравченку Артуру Васильовичу договір оренди землі від 17 грудня 2015 року (право оренди зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 14.01.2016 № 12944261) на земельну ділянку площею 0,0600 га, на розі вулиць Новопречистенської та вул. Надпільної терміном на 5 років під  існуючу платну автостоянку.
        2.. Повідомити фізичну особу-підприємця Кравченка Артура Васильовича про необхідність підписання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
        3. .Контроль за виконанням рішення покласти департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
  
 
             Міський голова                                                                                                       А.В. Бондаренко
 
 


Пояснювальна записка
 
до проєкту рішення: «Про поновлення фізичній особі-підприємцю Кравченку Артуру Васильовичу договору оренди землі на розі вул. Новопречистенської та вул. Надпільної».
 
 
Підстава: заява від 08.05.2020 (вх. № 23105)
Граничний термін прийняття рішення: 08.06.2020 року
 
        Фізична особа-підприємець Кравченко Артур Васильович є орендарем  земельної ділянки площею 0,0600 га,  на розі вулиць Новопречистенської та вул. Надпільної згідно договору оренди землі від 17 грудня 2015 року, зі змінами від 06 травня 2019 року, право оренди зареєстроване в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від 18.01.2016 № 12944261.
        Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов`язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі).
        Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим  договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
        За умовами договору оренди землі від 17 грудня 2015 року, а саме, п. 8 Орендар повинен не пізніше ніж за місяць до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію.
        Таким чином, розглянувши подану заяву від 08.05.2020 (вх. № 23105) про поновлення договору оренди землі та додані до неї матеріали, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проєкт рішення про поновлення ФОП Кравченку А.В. договору оренди землі на розі вулиць Новопречистенської та вул. Надпільної терміном на 5 років під  існуючу платну автостоянку.
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                        Р.Г. Донець