ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

29.05.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1670-8-рд
Про тимчасову зупинку окремих положень дій договору про погашення  заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань

 
Проект рішення
№ 1670-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про тимчасову зупинку окремих положень дій договору про погашення  заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань
 
Керуючись п. 28 ч. 1 ст. 26 та п. 28 ч. 1  ст. 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення комунального підприємства «Черкасиводоканал», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Зупинити дію п. 1.3. та п. 3.1 Договору про погашення заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань від 20 липня 2015 року, укладеного між Департаментом фінансової політики Черкаської міської ради та комунальним підприємством «Черкасиводоканал» Черкаської міської ради на час дії карантину та інших обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19) та протягом тридцяти днів після скасування обмежувальних заходів.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
Від ___________ № _______
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
Про тимчасову зупинку окремих положень дій договору про погашення  заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про тимчасову зупинку окремих положень дій договору про погашення  заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань».
КП “Черкасиводоканал” є учасником спільного з МБРР інвестиційного проекту “Розвиток міської інфраструктури”.
В рамках вказаного проекту підприємством , протягом 2009-2012 років , реалізовано проект “Модернізація водопровідних та каналізаційних насосних станцій” , шляхом залучення субкредиту в сумі 10,88 млн.дол. США.
З метою забезпечення своєчасного та в повному обсязі виконання боргових зобов'язань КП”Черкасиводоканал” по договору субкредитування, Черкаська міська рада надала відповідну гарантію ( рішення Черкаської міської ради від 13.10.2009 №5-108) .
Порядок розрахунків за надання місцевої гарантії визначено вищевказаним Договором
На сьогодні, внаслідок введення карантину та інших обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19), суттєво знизився рівень надходження коштів від абонентів за надані послуги з централізованого водопостачання та водовідведення.
Така ситуація негативно позначається на платоспроможності КП ”Черкасиводоканал” та унеможливлює виконання, у повному обсязі,  боргових зобов'язань по субкредитній угоді.
З метою запобігання подальшому погіршенню фінансового стану підприємства та уникнення застосування штрафних санкцій, прошу Вас тимчасово зупинити дію п.1.3 Договору від 20 липня 2015 року.
 
Директор департаменту                                                           О.О. Яценко

 

ДОДАТКИ

1 1670-8-рд 29.05.20 Заперечення.pdf Переглянути