ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

06.05.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5543-8-з
Про надання ПП «Торг-Макс Сервіс» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Дахнівській, 50

№ 5543-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ПП «Торг-Макс Сервіс» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Дахнівській, 50
Розглянувши клопотання ПП «Торг-Макс Сервіс» від 13.04.2020 року щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення по вул. Дахнівській, 50, висновок управління планування та архітектури від 27.04.2020 року № 01-14/21747, відповідно до статей 12, 82, 128 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Надати ПП «Торг-Макс Сервіс»:
1.1. Дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,06 га по вул. Дахнівській, 50, на якій розташований торгівельний павільйон, для подальшого продажу у власність шляхом викупу.
На вищезазначену земельну ділянку наявні  містобудівні обмеження та обтяження землекористування, а саме:
- пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій та в санітарно-захисній зоні від АЗС;
- пов’язані із розташуванням земельної ділянки в межах заповідної території «Черкаські берегові схили».
Згідно з Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія зелених насаджень загального користування.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до перспективної рекреаційної зони озеленених територій загального користування "Р-3п" - серед супутніх видів використання є «малі архітектурні форми декоративно-технологічного призначення, некапітальні відкриті заклади громадського харчування».
1.2. Дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,06 га по вул. Дахнівській, 50, на якій розташований торгівельний павільйон.
2. Департаменту архітектури та містобудування:
2.1. Після виконання п.1.1 цього рішення забезпечити укладення договору з ПП «Торг-Макс Сервіс» про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки в розмірі двадцяти відсотків від її нормативної грошової оцінки.
2.2. Після отримання авансового внеску замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки орієнтовною площею 0,06 га по вул. Дахнівській, 50, на якій розташований торгівельний павільйон.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та комісію з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про надання ПП «Торг-Макс Сервіс» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Дахнівській, 50»
 
Дата надходження заяви – 13.04.2020 рік.
Граничний термін прийняття рішення – 12.05.2020 рік.
 
ПП «Торг-Макс Сервіс» звернулося до Черкаської міської ради з клопотанням щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення орієнтовною площею 0,06 га по вул. Дахнівській, 50, на якій розташований торгівельний павільйон.  
На земельній ділянці розташований об’єкт нерухомого майна (торгівельний павільйон), який належать  ПП «Торг-Макс Сервіс» (номер запису про право власності: 36028421, дата державної реєстрації: 20.03.2020). Відповідно до ст.134 Земельного кодексу України в такому випадку продаж земельної ділянки здійснюється без проведення земельних торгів.
Згідно п.3 ст.128 Земельного кодексу орган місцевого самоврядування у місячний строк розглядає отриману заяву про викуп земельної ділянки і приймає рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (якщо такий проект відсутній) та на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки.
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
 
 
       Р.Г. Донець