ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.05.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5532-8-з
Про відмову Громадська організація «Спілка інвалідів «Говерла» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса (вільна земельна ділянка)

№ 5532-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову Громадська організація «Спілка інвалідів «Говерла» у наданні дозволу на розроблення документації із землеу-строю на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву від 01.04.2020 № 21175 Громадської організації «Спілка інвалідів «Говерла» щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою, враховуючи Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, висновок управління та планування та архітектури від 22.04.2020 № 21175 щодо наявних містобудівних обмежень та обтяжень землекористування, а саме, пов’язані із реалізацією містобудівної документації, відповідно до статей 12, 92, 123, 134 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити Громадській організації «Спілка інвалідів «Говерла»  у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0200 га на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса у постійне користування під будівництво та обслуговування будівель торгівлі.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 
                                                                                                                               
 
 
 
 
 
 
 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову Громадська організація «Спілка інвалідів «Говерла» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса
(вільна земельна ділянка)»
 
Підстава: заява від 01.04.2020 № 21175.
Граничний термін прийняття рішення: 01.05.2020.
 
Відповідно до пункту 4. додатку до рішення Черкаської міської ради від 09.02.2012 № 3-582 «Про затвердження Порядку оформлення прав на земельні ділянки у м. Черкаси» визначено, що надання у користування, в оренду, приватизація земельних ділянок у межах міста Черкаси здійснюється у відповідності до генерального плану міста, плану зонування, детальних планів територій та з дотриманням державних стандартів і норм, рішень Черкаської міської ради та виконавчого комітету Черкаської міської ради.
Генеральний план міста Черкаси затверджений рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505.
Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 01.04.2020 № 21175  управління повідомляє, що на земельну ділянку площею 0,02 га на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса, яка пропонується для визначення можливості розміщення будівель торгівлі, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням в межах зони пам’яток археології «Середньовічні Черкаси» та із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія  громадських центрів 60%) та зелених насаджень загального користування (40%).
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до торгівельної зони «Г-5» (в якій передбачене розташування вищезазначеного об’єкта) та до перспективної рекреаційної зони озеленених територій загального користування «Р-3п» (в якій не передбачене розташування вищезазначеного об’єкта).
Відповідно до попереднього основного креслення проекту «Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)» наданого розробником ТОВ «Інститут Харківпроект», земельна ділянка площею 0,02 га на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса належить до території вулично-дорожньої мережі, в якій не передбачене розміщення будівель торгівлі.
Враховуючи вищезазначене, з поданих документів, вбачається невідповідність заяви містобудівній документації на місцевому рівні.
Враховуючи вищезазначене, будівництво та обслуговування будівель торгівлі на земельній ділянці орієнтовною площею 0,0200 га на розі вул. Нижня Горова та вул. Сергія Амброса суперечить вимогам містобудівної документації на місцевому рівні та перспективі розвитку міста.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець