ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

29.04.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1659-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 08.02.2020 № Че/1044-еп щодо очищення посадки від сміття та встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська


 
             
 
Проект рішення
            №1659-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 08.02.2020 № Че/1044-еп щодо очищення посадки від сміття та встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська
 
         
               
                 
Відповідно до п. 44 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, керуючись Законом України «Про звернення громадян», враховуючи пропозиції департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 08.02.2020 № Че/1044-еп щодо очищення посадки від сміття та встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська підтримати.
  2. Доручити комунальному підприємству «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради здійснити встановлення 1 контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська.
  3. Доручити міській постійнодіючій комісії з питань поводження з безхазяйними відходами Черкаської міської ради включити в затверджений перелік  земельних ділянок, які не надані в оренду і не належать до будь-якої форми власності на яких утворюються безхазяйні відходи, земельну ділянку (посадку) по вул. Одеській біля зупинки дизеля, з метою утримання її в належному санітарному стані.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на управління інспектування та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища  (Кіта І.М.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА · ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ · ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА ·  ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ·  ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА ·  ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ·  ЧЕРКАСЬК___________________________________________________________А
 
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 08.02.2020
№ Че/1044-еп щодо очищення посадки від сміття та
 встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля
по вул. Одеська
 
Розглянувши електронну петицію від 08.02.2020 № Че/1044-еп щодо очищення посадки від сміття та встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська, повідомляємо наступне.
 
У місті Черкаси утворена міська постійнодіюча комісія з питань поводження з безхазяйними відходами, затверджена рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради №659 від 27.04.2010 (зі змінами від 05.12.2017 №1242).
Одним із основних завдань комісії є визначення кількості, складу, властивостей, вартості, ступеня небезпеки для навколишнього середовища і здоров’я населення відходів, що не мають власника або власник яких невідомий. На засіданнях комісії затверджується перелік земельних ділянок, які не надані в оренду і не належать до будь-якої форми власності, на яких утворюються безхазяйні відходи. Прибирання та наведення до належного санітарного стану земельних ділянок з безхазяйними відходами (згідно адрес затвердженого переліку) здійснюється за кошти міського бюджету.
Щодо встановлення контейнеру для побутових відходів. 
Головною метою діяльності комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Черкаської міської ради є створення умов щодо захисту і відновлення сприятливого для життєдіяльності середовища, захист довкілля, покращення санітарного стану та мікроклімату міста, збереження об’єктів та елементів благоустрою, у ому числі зелених насаджень від несанкціонованих сміттєзвалищ, впровадження комплексу заходів, необхідних для забезпечення чистоти і порядку у місті, приймання, вивезення, знешкодження твердих та рідких побутових відходів. Встановлення контейнеру для побутових відходів на зупинці дизеля по вул. Одеська убезпечить навколишню територію від накопичення розсіяного сміття.
 
 
Директор департаменту
житлово-комунального комплексу                                                   О.О. Яценко
 
 
 
Сарнацька Я.А.
540346