ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

28.04.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1652-8-рд
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси гуртожитку та зовнішніх інженерних мереж до нього по вул. Самійла Кішки, 208

              Проєкт рішення
            №1652-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси гуртожитку та зовнішніх інженерних мереж до нього по вул. Самійла Кішки, 208          
               
                 
Відповідно до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», п.2 ст.60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та доручення заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І., Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Дати згоду на безоплатну передачу у власність територіальної громади міста Черкаси гуртожитку та зовнішніх інженерних мереж електро-, газо-, тепло, водопостачання і водовідведення по вул. Самійла Кішки, 208.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І., постійні комісії міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.) та з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І. М.).
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
                                                                       

УКРАЇНА
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького, 36, тел/факс.: (0472) 32-02-84, е-mail: depec@ukr.net
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради «Про згоду щодо безоплатної передачі у власність територіальної громади міста Черкаси гуртожитку та зовнішніх інженерних мереж до нього по вул. Самійла Кішки, 208»
 
Підставою для набуття права комунальної власності є передача майна територіальним громадам безоплатно державою, іншими суб'єктами права власності, а також майнових прав, створення, придбання майна органами місцевого самоврядування в порядку, встановленому Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Міська рада відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» наділена правом представляти інтереси територіальної громади і приймати від її імені рішення, з метою забезпечення реалізації конституційного права на житло мешканців гуртожитків відповідно до Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», громадяни, на яких поширюється дія Закону, які проживають у гуртожитках, що перебувають у власності підприємств, установ, організацій, утворених у процесі корпоратизації чи приватизації, набувають право на приватизацію займаних приміщень після передачі таких гуртожитків у комунальну власність та за умови, що вони фактично проживають у таких гуртожитках правомірно і тривалий час (не менше п’яти років).
Рішення щодо прийняття гуртожитку у власність відповідної територіальної громади приймається на сесії місцевої ради, що представляє її інтереси на території відповідної територіальної громади.
Передача гуртожитку та зовнішніх інженерних мереж по вул. Самійла Кішки, 208 у власність територіальної громади міста Черкаси надасть можливість його мешканцям приватизувати свої кімнати та забезпечить належне утримання і експлуатацію зовнішніх інженерних мереж.
 
 
Директор департаменту         І.І. Удод