ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.04.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5412-8-з
Про відмову в передачі земельної ділянки в оренду по бульв Шевченка, 23 громадянину Колеснику О. В. (вільна земельна ділянка, за рахунок існуючого домоволодіння)

Проект рішення
№ 5412-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про відмову в передачі земельної ділянки в оренду по бульв Шевченка, 23 громадянину Колеснику О. В. (вільна земельна ділянка, за рахунок існуючого домоволодіння)

Розглянувши заяву гр. Колесника О. В., керуючись статтями 12, 122, 123, 134 Земельного кодексу України, статтями 5, 7, 13, 14, 15, 16, 17, Закону України “Про оренду землі”, згідно з ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Відмовити громадянину Колеснику Олегу Володимировичу у передачі земельної ділянки площею 0,0125 га по бульв. Шевченка, 23 в оренду на 49 років для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), керуючись ст. 134 Земельного кодексу України, земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис) підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах).
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову в передачі земельної ділянки в оренду по бульв Шевченка, 23 громадянину Колеснику О. В. (вільна земельна ділянка, за рахунок існуючого домоволодіння)»
 
Даним проектом рішення передбачено відмову в передачі земельної ділянки в оренду по бульв Шевченка, 23 громадянину Колеснику О. В. площею 0,0125 га для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Відповідно до статті 123 Земельного кодексу України надання у користування земельної ділянки, зареєстрованої в Державному земельному кадастрі відповідно до Закону України «Про Державний земельний кадастр», право власності на яку зареєстровано у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, без зміни її меж та цільового призначення здійснюється без складання документації із землеустрою.
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 01-02/9506 від 10.02.2020 на земельну ділянку по бульв. Шевченка, 23 наявні містобудівні обмеження щодо землекористування відсутні.
Згідно з ст. 134 земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис) підлягають продажу окремими лотами на конкурентних засадах (земельних торгах).
Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно право комунальної власності на земельну ділянку площею 0,0125 га зареєстровано за Черкаською міською радою.
.
 
Дата надходження документації: 02.03.2020 (№ 01-02/17317)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 02.04.2020
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець