ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

10.03.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5307-8-з
Про надання громадянину  Сотнику Юрію Григоровичу дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по проспекту Хіміків, 47

 
Проєкт рішення
№ 5307-8-з
           ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання громадянину  Сотнику Юрію Григоровичу дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по проспекту Хіміків, 47
Розглянувши заяву від 18.02.2020 року, висновок управління планування та архітектури від 24.02.2020 року № 01-14/13810, відповідно до статей 12, 127 та 128 Земельного кодексу України, статей 5, 13 та 22 Закону України «Про оцінку земель», рішення Черкаської міської ради від 23.06.2011 № 2-624 «Про затвердження Положення про порядок продажу земельних ділянок шляхом викупу», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати громадянину  Сотнику Юрію Григоровичу дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,4731 га по проспекту Хіміків, 47, на якій розташовані нежитлові приміщення, для подальшого продажу у власність шляхом викупу.
На земельній ділянці наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням сесії Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія комунальних підприємств.
Відповідно містобудівної документації «План зонування території міста Черкаси», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до зони розміщення об’єктів 5 класу санітарної класифікації «КС-5», в якій передбачене розміщення об’єктів з санітарно-захисною зоною 50 м.
2. Після виконання пункту 1 цього рішення надати дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,4731 га по проспекту Хіміків, 47.
3. Департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради:
3.1. Забезпечити укладення з громадянином Сотником Юрієм Григоровичем договору про оплату авансового внеску в рахунок оплати ціни земельної ділянки в розмірі двадцяти відсотків вартості земельної ділянки, визначеної за її нормативною грошовою оцінкою.
3.2. Після отримання авансового внеску замовити проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,4731 га по проспекту Хіміків, 47.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та комісію з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко

 
 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про надання громадянину  Сотнику Юрію Григоровичу дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по проспекту Хіміків, 47»
 
Дата надходження заяви – 18.02.2020 рік.
Граничний термін прийняття рішення – 17.03.2020 рік.
 
Громадянин Сотник Ю.Г. звернувся до Черкаської міської ради із заявою про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,4731 га по проспекту Хіміків, 47.
На земельній ділянці розташовані об’єкти нерухомого майна (нежитлові приміщення), які належать Сотнику Ю.Г. на підставі договору купівлі- продажу нежитлових приміщень від 16.03.2006 року № 1873.
Згідно п.3 ст.128 Земельного кодексу орган місцевого самоврядування в місячний строк розглядає отриману заяву про викуп земельної ділянки і приймає рішення про проведення її експертної грошової оцінки.
Відповідно до ч.8 ст.128 Земельного кодексу України експертна грошова оцінка виготовляється на замовлення органу місцевого самоврядування за рахунок внесеного покупцем авансу, що не може бути більшим 20% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
Авансовий внесок сплачується на підставі відповідного договору (п.2 ст.128 Земельного кодексу України).
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
 
 
          Р.Г. Донець