ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

27.02.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1610-8-рд
Про розгляд елекктронної петиції від 22.01.2020 № Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Г.Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси

Проект рішення
№ 1610-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Героїв Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, за результатами розгляду електронної петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Героїв Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси, враховуючи інформацію департаменту архітектури та містобудування, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію від 22.01.2020 №Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Героїв Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси підтримати частково.
  2. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради під час формування проекту бюджету розвитку м. Черкаси на 2021 рік надати відповідні пропозиції щодо видатків по об’єктах «Реконструкція вул. Героїв Дніпра (від вул. Сержанта Смірнова до вул. Козацька), в м. Черкаси», «Будівництво зливової каналізації по вул. Козацькій» та «Реконструкція вул. Гагаріна від вул. С. Жужоми до вул. С. Смірнова м. Черкаси».
  3. Результати розгляду електронної петиції оприлюднити на офіційному веб-сайті Черкаської міської ради.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Скорика М.Г. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
Міський голова А. В. Бондаренко

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
 
«Про розгляд електронної петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Героїв Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси»
 
Потреба у вирішенні порушених питань виникла у зв’язку із необхідністю забезпечити мешканців мікрорайону Митниця та міста вцілому якісною та безпечною вуличною інфраструктурою.
Відповідно до ст.6 Закону України «Про дорожній рух» організація дорожнього руху на території міста і району згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху належить до компетенції міських рад та їх виконавчих органів.
Відповідно до чинного Генерального Плану м. Черкаси категорію вул. Козацька та вул. Гагаріна (від узв. Івана Франка до вул. Припортової) визначено як «Магістральна вулиця загальноміського значення», вул. Героїв Дніпра – «Магістральна вулиця районного значення».
Згідно з п. 5.7 ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах» «Заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості … на магістральних вулицях». Разом із цим, згідно з п. 5.1 зазначеного ДСТУ «Пристрій примусового зниження швидкості можна застосовувати в районі розташування дитячих та навчальних закладів…».
Також, відповідно до п. 4.5.3 ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», «З метою підвищення безпеки руху на вулицях та дорогах населених пунктів можуть застосовуватись засоби сповільнення дорожнього руху…».
Пішохідні переходи поблизу навчальних закладів відповідно до розроблених на замовлення департаменту архітектури та містобудування Черкаської  міської ради проектних рішень по об’єкту «Реконструкція вул. Героїв Дніпра (від вул. Сержанта Смірнова до вул. Козацька), в м. Черкаси» передбачено облаштувати острівцями безпеки, відповідними дорожніми знаками і якісною розміткою, а також пристроями примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки у відповідності до вимог ДСТУ 4123:2006. Схема організації дорожнього руху по Об’єкту в управлінні патрульної поліції в м. Черкаси погоджена. Але затверджений обсяг фінансування дозволить завершити будівельні роботи та ввести об’єкт в експлуатацію у наступному році.
Процес проектування по об’єкту «Реконструкція вул. Гагаріна від вул. С. Жужоми до вул. С. Смірнова м. Черкаси» було розпочато у 2018 році на замовлення департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради. Але завершити проектування, у зв’язку із відсутністю фінансування з бюджету у минулому році, не було можливості. Подібна ситуація склалася і з об’єктом «Будівництво зливової каналізації по вул. Козацькій», відсутність фінансування по якому не дозволяє завершити будівельні роботи та ввести об’єкт в експлуатацію з 2015 року. Відповідно, забезпечити можливість вирішення питань, порушених у електронній петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп, вдасться у разі забезпечення сталим фінансуванням по зазначених об’єктах.
Згідно з рішенням Черкаської міської ради від 27.01.2020 №2-5678 «Про затвердження Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2020 – 2022 роки» фінансування по об’єктах «Будівництво зливової каналізації по вул. Козацькій» та «Реконструкція вул. Гагаріна від вул. С. Жужоми до вул. С. Смірнова м. Черкаси» передбачене у наступному бюджетному році і його прогнозний обсяг дозволить приступити до реалізації порушених у електронній петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп питань.
Враховуючи вищевикладене пропонуємо підтримати проект рішення Черкаської міської ради «Про розгляд електронної петиції від 22.01.2020 №Че/1032-еп щодо реконструкції пішохідних переходів по вул. Героїв Дніпра та Козацькій в мікрорайоні Митниця та пристроїв примусового зниження швидкості у м. Черкаси».
 
 
Директор департаменту                                                                           А.О. Савін
 

ДОДАТКИ

1 1610-8-рд 27.02.20 Петиція.pdf Переглянути