ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

24.02.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5248-8-з
«Про поновлення фізичній     особі-підприємцю Токовенку Григорію Миколайовичу договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 51»

Проект рішення
№ 5248-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
«Про поновлення фізичній     особі-підприємцю Токовенку Григорію Миколайовичу договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 51»
      Розглянувши звернення фізичної особи-підприємця Токовенка Григорія Миколайовича від 27.12.2019 вх. № 7034 про поновлення договору оренди землі, керуючись  ст. 33 Закону України «Про оренду землі» та  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1.  Поновити фізичній особі-підприємцю Токовенку Григорію Миколайовичу    договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0060 га по вул. В`ячеслава Чорновола, 51 під торговий павільйон терміном на 5 років.
        2.. Повідомити фізичну особу-підприємця Токовенка Григорія Миколайовича  про необхідність підписання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
        3. .Контроль за виконанням рішення покласти департамент архітектури та     містобудування Черкаської міської ради та  постійну комісію міської ради з питань земельних відносин,  архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
 
 
 
             Міський голова                                                                                                 А.В. Бондаренко
  
Пояснювальна записка
 
до проекту рішення: «Про поновлення фізичній особі-підприємцю Токовенку Григорію Миколайовичу договору оренди землі по вул. В`ячеслава  Чорновола, 51»
 
Підстава: заява від 27.12.2019 (вх. № 7034)
Граничний термін прийняття рішення: 27.01.2020 року
 
        Між Черкаською міською радою та ФОП Токовенком Г.М. укладено договір  оренди землі від 13 серпня 2015 року на земельну ділянку площею 0,0060 га, до 10.02.2020 року. Право оренди зареєстровано в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно від  за № 109157 від 18.08.2015.
        Статтею 33 ЗУ «Про оренду землі» задекларовано, що по закінченню  строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно  виконував обов`язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення                  договору оренди землі).
        Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення  договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це  орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим  договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
        За умовами договору оренди землі від 13 серпня 2015 року, а саме, п. 8,  Орендар повинен не пізніше ніж за місяць до закінчення строку дії договору       звернутись до  Орендодавця з клопотанням про продовження строку оренди  земельної ділянки без зміни цільового призначення.
        Таким чином, розглянувши вчасно подану заяву орендаря від 27.12.2019  (вх. № 7034) про поновлення договору оренди землі та додані до неї матеріали, департаментом архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготовлено проект рішення про поновлення ФОП Токовенку Г.М. договору оренди землі по вул. В`ячеслава Чорновола, 51 терміном на 5 років.              
Начальник управління
земельних ресурсів та землеустрою                                                                                        Р.Г. Донець