ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент економіки та розвитку

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

05.02.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1577 -8-рд
Про  встановлення громадській організації «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення» пільги  зі  сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності, що розташований по вулиці  Чехова, 112 у місті  Черкаси

Проєкт рішення
№ 1577 -8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про  встановлення громадській організації «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення» пільги  зі  сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності, що розташований по вулиці  Чехова, 112 у місті  Черкаси                                                    
 
          Відповідно до частини 5 статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129 «Про порядок оренди майна, що належить до комунальної власності територіальної громади м. Черкаси», розглянувши звернення громадської організації  «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення» від 24.12.2019 № 25 щодо встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності, що розташований по вулиці Чехова, 112 у місті Черкаси, зважаючи на те, що метою діяльності організації є сприяння в консолідації і координації зусиль учасників бойових дій, ветеранів військової служби, сімей загиблих, їх об’єднань у справі  забезпечення і захисту політичних, економічних, соціальних прав та надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної, правової допомоги членам організації,  Черкаська міська  рада
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Встановити громадській організації  «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення»  з 24 січня 2020 року пільгу зі сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності, а саме частини окремо розташованої будівлі та  споруд загальною площею 2859,10 кв.м, що розташовані по вул. Чехова, 112 у місті  Черкаси, у розмірі 100 (сто) гривень 00 копійок в рік.
          2. Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради        (Удод І.І.) внести зміни  до діючого договору оренди об’єкта нерухомості.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Удод І.І. та постійну комісію Черкаської міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
 
Міський голова А.В. Бондаренко
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОНОМІКИ ТА РОЗВИТКУ
18000, м. Черкаси, вул. Байди Вишневецького, 36, тел/факс.: (0 472) 36 01 88, е-mail: depec@ukr.net
 

«___»___________ 2020 № _______
 
 
Пояснювальна записка
 
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про  встановлення громадській організації «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення» пільги  зі  сплати за оренду об’єкта міської комунальної власності, що розташований по вулиці  Чехова, 112 у місті  Черкаси»
 
               Проєкт рішення розроблено на звернення громадської організації  «Спілка ветеранів повітряно – десантних військ і військ спеціального призначення» щодо встановлення пільги  зі  сплати за оренду об’єкта, що розташований по вулиці Чехова, 112 у місті Черкаси.
               Організація є неприбутковою.
               Головною метою діяльності Організації є сприяння в консолідації і координації зусиль учасників бойових дій, ветеранів військової служби, сімей загиблих, їх об’єднань у справі  забезпечення і захисту політичних, економічних, соціальних прав та надання оздоровчої, медичної, психологічної, моральної, матеріальної допомоги членам Організації.
               Члени організації беруть активну участь у ветеранському русі, сприяють військово-патріотичному вихованню молоді.
               У минулому році на базі орендованого майна Організація почала втілювати проєкт «Будинок ветеранів». Проєкт включає в себе надання ветеранам АТО/ООС всеохоплюючої підтримки  починаючи з соціальної адаптації і закінчуючи вирішенням питань з покращення житлових умов. На базі орендованої будівлі планується розміщення ветеранських спілок, кабінету юридичної та психологічної допомоги, творчої та реабілітаційної кімнат, музею, гуртків військово-патріотичного виховання та відео-студії. Також тут працюватиме громадська організація «Птаха» для дружин та матерів загиблих воїнів.
               Нині тут вже працює кабінет психологічної реабілітації та правової допомоги.                                 Проводяться уроки військово - патріотичного виховання та тренінги з молоддю з медицини. Також на базі Будинку ветеранів діє молодіжна скаутська організація «Пласт».
             Біля Будинку ветеранів відкрито Стелу пам’яті загиблих 28 черкащан, які віддали свої життя в російсько-українській війні. 
Організація на підставі договору № 2098 фактично орендує нежитлові приміщення окремо розташованої будівлі та споруди, загальною площею 2859,10 кв.м, що по вулиці Чехова, 112 з 24 січня 2019 року. Дія договору закінчується 31 жовтня 2021 року. Рішенням Черкаської міської ради від 24.01.2019 № 2-3927 встановлена орендна плата в розмірі  100,00 грн. в рік терміном на 1 рік.
З огляду на викладене, пропонуємо встановити Організації розмір орендної плати в сумі 100 (сто) гривень 00 копійок в рік.
               Відповідно до п. 2.19. діючого Положення про оренду комунального майна територіальної громади м. Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 06.09.2012 № 3-1129, ставка орендної плати за використання нерухомого майна для розміщення громадських організацій на площі, що не використовується для провадження підприємницької діяльності, становить 5% до вартості нерухомого майна, визначеної експертним шляхом.
               Тобто  нарахована орендна плата (з ПДВ) за січень – 20962,58 грн.  
               У разі прийняття запропонованого рішення розмір орендної плати - 100,00 грн. в рік, тобто в місяць – 8,47 грн.
Міський бюджет недоотримає за місяць 17,46 тис.грн.
Директор департаменту І.І. Удод
 
 

ДОДАТКИ

1 заперечення ДФП.pdf Переглянути