ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

16.01.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5109-8-з
Про надання Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ степенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області земельної ділянки в постійне користування по вул. Сумгаїтській, 22/1

Проект рішення
№ 5109-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ степенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області земельної ділянки в постійне користування по вул. Сумгаїтській, 22/1
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 1,2062 га в постійне користування Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області під майновий комплекс по вул. Сумгаїтській, 22/1, враховуючи пункти 3, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 19, 92, 123, 125, 126, 134, 186 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 1,2062 га в межах, визначених проектом землеустрою щодо відведення земельної ділянки.
2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки загальною площею 1,2062 га в постійне користування Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області під майновий комплекс по вул. Сумгаїтській, 22/1.
3. Надати земельну ділянку площею 1,2062 га по вул. Сумгаїтській, 22/1 у постійне користування
Земельну ділянку віднести земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти (код КВЦПЗ – 03.02.).
4. Зобов’язати Черкаську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про надання Черкаській спеціалізованій школі І-ІІІ степенів № 28 ім. Т.Г. Шевченка Черкаської міської ради Черкаської області земельної ділянки в постійне користування по вул. Сумгаїтській, 22/1»
 
 
Дата надходження справи: заява від 28.12.2019 № 251/01-08/7348.
Граничний термін прийняття рішення: 28.01.2020.
Площа: 1,2062 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
В постійне користування.
Під майновий комплекс.
Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти (код КВЦПЗ – 03.02.).
 
 
Відповідно до статті 92 Земельного кодексу України право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.
Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець