ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

03.01.2020

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 5053-8-з
Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Грибній, біля домоволодіння № 111 громадянці Рубченко Л.О. (вільна земельна ділянка)

Проект рішення
№ 5053-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Грибній, біля домоволодіння № 111 громадянці Рубченко Л.О. (вільна земельна ділянка)
Розглянувши заяву громадянки Рубченко Л.О., про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, враховуючи відсутність графічних матеріалів в додатках до звернення від 07.11.2019 № 90592-з громадянки Рибченко Л.О., керуючись статтями 12, 118, 120, 121, 122, 134 Земельного кодексу України та ст. 26 Закону України ”Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Відмовити у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Рубченко Лорі Олексіївні по вул. Грибній, біля домоволодіння № 111 орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, враховуючи відсутність графічних матеріалів в додатках до звернення від 07.11.2019 № 90592-з, не зазначено бажане місце розташування земельної ділянки вказаної площі, що унеможливлює визначення відповідність місця розташування об’єкту вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, а також необхідність погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що  перебуває у користуванні інших осіб.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
 
 
Міський голова А. В. Бондаренко
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про відмову у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою на земельну ділянку по вул. Грибній, біля домоволодіння № 111 громадянці Рубченко Л.О. (вільна земельна ділянка)»
 
Даним проектом рішення передбачено відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянці Рубченко Лорі Олексіївні по вул. Грибній, біля домоволодіння № 111 орієнтовною площею 0,1000 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд, враховуючи відсутність графічних матеріалів в додатках до звернення від 07.11.2019 № 90592-з, не зазначено бажане місце розташування земельної ділянки вказаної площі, що унеможливлює визначення відповідність місця розташування об’єкту вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, а також необхідність погодження землекористувача (у разі вилучення земельної ділянки, що  перебуває у користуванні інших осіб).
Згідно з п. 6 ст. 118 Земельного кодексу України громадяни, зацікавлені в одержанні безоплатно у власність земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для різних потреб, подають клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу. У клопотанні зазначаються цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання додаються графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки.
Згідно з п. 7 ст. 118 Земельного кодексу України, відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування, який передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність відповідно до повноважень, визначених статтею 122 цього Кодексу, розглядає клопотання у місячний строк і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні. Підставою відмови у наданні такого дозволу може бути лише невідповідність місця розташування об'єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку.
 
Дата надходження документації: 07.11.2019 (№ 90592-2)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 07.12.2019
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець