ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

17.12.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4977-8-з
Про передачу земельної ділянки у власність по вул. Мечникова, 4/6 громадянину Скляренку О.М. (вільна земельна ділянка)

              Проект рішення
            № 4977-8-з
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 

Про передачу земельної ділянки у власність по вул. Мечникова, 4/6 громадянину Скляренку О.М. (вільна земельна ділянка)

         
               
                 
Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянина Скляренка О.М., враховуючи висновки відповідних служб міста, протокольне доручення ПД-8-1024 від 31.01.2019, відповідно до статей 12, 19, 20, 40, 80, 81, 87, 91, 118, 120, 121, 122, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись постановою КМУ від 01.08.2006 № 1045 та статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Мечникова, 4/6 громадянина Скляренка О.М.
2. Передати громадянину Скляренку Олександру Михайловичу  земельну ділянку по вул. Мечникова, 4/6, площею 0,0750 га  безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 66353-з від 22.08.2019 на земельну ділянку по вул. Мечникова, 4/6 наявні містобудівні обмеження та обтяження  землекористування, пов’язані із розташуванням земельної ділянки площею 0,0750 га в межах заповідної території «Черкаські берегові схили».
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
3. Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01).
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання вимог природоохоронного законодавства а саме, використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням, з додержанням вимог природоохоронного законодавства, забезпечити максимальне збереження площі земельної ділянки з ґрунтовим і рослинним покровом, забезпечити благоустрій прилеглої території.
5. Доручити міськрайонному управлінню у Черкаському районі та          м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
6. Громадянину, якому передається земельна ділянка у приватну власність, сплатити відновлювальну вартість зелених насаджень у строки та в порядку встановлені Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
           
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про передачу земельної ділянки у власність по вул. Мечникова, 4/6 громадянину Скляренку О.М.» (вільна земельна ділянка)
 
Даним проектом рішення передбачено передачу громадянину Скляренку Олександру Михайловичу земельну ділянку по вул. Мечникова, 4/6, площею 0,0750 га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 66353-з від 22.08.2019 на земельну ділянку по вул. Мечникова, 4/6 наявні містобудівні обмеження та обтяження  землекористування, пов’язані із розташуванням земельної ділянки площею 0,0750 га в межах заповідної території «Черкаські берегові схили» та із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій.
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
Безоплатно у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) надається земельна ділянка в межах норм ст. 121 Земельного кодексу України, площа яких не перевищує 0,10 га.
Вільна земельна ділянка.
 
Дата надходження документації: 13.12.2019 (№ 3162)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 13.01.2020
 
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою         Р. Г. Донець