ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Підготував:

Департамент управління справами та юридичного забезпечення

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

19.12.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1540-8-рд
Про звернення до Черкаської обласної державної адміністрації стосовно внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області

              Проєкт рішення
            № 1540-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про звернення до Черкаської обласної державної адміністрації стосовно внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області          
               
                 
Відповідно до статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи звернення сільського голови села Благодатне Янчого В.В. від 26.11.2019 № 25772-01-4 Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
Направити звернення Черкаської міської ради до Черкаської обласної державної адміністрації стосовно внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області (додається).
 
 
 
 
 
 
 
             
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 
Голові Черкаської обласної
державної адміністрації
Боднару Роману Миколайовичу
18001, м. Черкаси, бульв. Шевченка, 185
 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
Черкаської міської ради
 
Шановний Романе Миколайовичу!
 
До Черкаської міської ради з питанням приєднання села Благодатне Золотоніського району Черкаської області до складу Черкаської територіальної громади з листом від 26.11.2019 № 25772-01-4 звернувся сільський голова Янчий В.В. Рішенням сесії Благодатнівської сільської ради ухвалено рішення вивчити думку мешканців села стосовно питання об'єднання з м. Черкаси шляхом проведення письмового опитування. Результати опитування показали, що більшість з опитаних підтримують ідею об’єднання. Слід зазначити, що питання приєднання вказаного села до складу Черкаської територіальної громади не може бути вирішено без внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області.
Відповідно до пункту 5 Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 р. № 214, розробка проєкту перспективного плану здійснюється облдержадміністрацією. В такому разі, з метою забезпечення подальшої можливості приєднання села Благодатне до складу Черкаської територіальної громади просимо внести зміни до перспективного плану формування територій громад Черкаської області та включити село Благодатне до складу спроможної територіальної громади м. Черкаси.
 
 
 
Від імені Черкаської міської ради
 
 
Міський голова                                                                            А.В. Бондаренко
 
 
 
 
Пояснювальна записка
до проєкту рішення Черкаської міської ради «Про звернення до Черкаської обласної державної адміністрації стосовно внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області»
 
 
До Черкаської міської ради та Черкаського міського голови з листом від 26.11.2019 № 25772-01-4 звернувся сільський голова с. Благодатне Янчий В.В.  У зверненні порушено питання стосовно приєднання с. Благодатне Золотоніського району Черкаської області до складу Черкаської територіальної громади.
У зв’язку з тим, що питання приєднання села Благодатне до складу Черкаської територіальної громади не може бути здійснено без внесення змін до перспективного плану формування територій громад Черкаської області, враховуючи, що відповідно до пункту 5 Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 08.04.2015 р. № 214, розробка проєкту перспективного плану здійснюється облдержадміністрацією та відповідно до доручення секретаря Черкаської міської ради Нищика Я.В., підготовлено зазначений проєкт рішення.
 
 
 
Директор департаменту управління
справами та юридичного забезпечення                                       Ю.Г. Гончар