ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

17.12.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4953-8-з
Про надання ОСББ «Гагаріна, 29» земельної ділянки у власність по вул. Гагаріна, 29

 
Проект рішення
 № 4953-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «Гагаріна, 29» земельної ділянки у власність по вул. Гагаріна, 29
Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Гагаріна, 29» у власність для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, під багатоквартирні житлові будинки по вул. Гагаріна, 29, 29/2, 29/3, 29/4 та прибудинкову територію , відповідно до статей 12, 19, 42, 122, 123, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, п. п. 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Гагаріна, 29» у власність для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, під багатоквартирні житлові будинки по вул. Гагаріна, 29, 29/2, 29/3, 29/4 та прибудинкову територію.
2. Надати об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Гагаріна, 29» у власність земельну ділянку площею 0,8908 га по вул. Гагаріна, 29 під багатоквартирні житлові будинки по вул. Гагаріна, 29, 29/2, 29/3, 29/4 та прибудинкову територію за рахунок земель Черкаської міської ради.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,0191 га в зоні діючих інженерних мереж та площею 0,2838 га в санітарно-захисній зоні від АЗС.
Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку (код КВЦПЗ – 02.03.).
3. Зобов’язати об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Гагаріна, 29»:
3.1. Здійснити державну реєстрацію права власності на зазначену земельну ділянку, відповідно до чинного законодавства.
3.2. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечувати безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.
4. Попередити власника земельної ділянки про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 91 Земельного кодексу України.
5. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.
6. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення
«Про надання ОСББ «Гагаріна, 29» земельної ділянки у власність по вул. Гагаріна, 29»
 
Дата надходження справи: 20.11.2019 № 94656-з.
Граничний термін прийняття рішення: 20.12.2019.
Площа: 0,8908 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
У власність.
Під багатоквартирні житлові будинки та прибудинкову територію.
 
Відповідно до стаття 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою
 
 
Р.Г. Донець