ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

11.12.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1520-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 01.11.2019 №Че/980-еп щодо заборони ТОВ «Управлінська компанія «Нова Якість» Благоустрій» нараховувати плату за вивезення великогабаритних та ремонтних відходів без укладених договорів із кожним мешканцем індивідуально

              Проект рішення
            № 1520-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 01.11.2019 №Че/980-еп щодо заборони ТОВ «Управлінська компанія «Нова Якість» Благоустрій» нараховувати плату за вивезення великогабаритних та ремонтних відходів без укладених договорів із кожним мешканцем індивідуально          
               
                 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада,
ВИРІШИЛА:
 
         1. Не підтримати електронну петицію Че/980-еп від 01.11.2019 щодо заборони ТОВ «Управлінська компанія «Нова Якість» Благоустрій» нараховувати плату за вивезення великогабаритних та ремонтних відходів без укладених договорів із кожним мешканцем індивідуально.
          2. Контроль за виконання рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І., постійнодіючу міжвідомчу комісію з розгляду питань відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова                                                                            А.В. Бондаренко   
 
                 
                 
 

УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м. Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 45-21-32





 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про розгляд електронної петиції від 01.11.2019 №Че/980-еп щодо заборони ТОВ «Управлінська компанія «Нова Якість» Благоустрій» нараховувати плату за вивезення великогабаритних та ремонтних відходів без укладених договорів із кожним мешканцем індивідуально»
 
Ст.1 Закону України «Про відходи» визначає, що побутові відходи - відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов’язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення.
Великогабаритні відходи – тверді відходи, розміри яких перевищують 50*50*50 сантиметрів, що не дає змоги розмістити їх у контейнерах об’ємом до 1,1 куб.метра (визначення згідно Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуг з поводження з побутовими відходами» від 10.12.2008 №1070, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 318).
Частиною 8 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» визначено, що великогабаритні та ремонтні відходи у складі побутових відходів мають збиратися окремо від інших видів побутових відходів.
Черкаська міська рада своїм рішенням від 19.08.2014 №2-61 визначила послугу з вивезення побутових відходів, як окрему комунальну послугу, право на яку виборюється на конкурсних засадах.
Рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради від 17.04.2019 №414 «Про введення в дію рішення конкурсної комісії щодо визначення переможця конкурсу на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території м. Черкаси» (зі змінами), виконавцем послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів у місті Черкаси визначено ТОВ «Сантехбудконструкція», яка шляхом виділу, утворила нову юридичну особу ТОВ «Управлінська компанія» «Нова Якість» Благоустрій», яка є правонаступником ТОВ «Сантехбудконструкція» з повноважень та функцій щодо надання послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів у місті Черкаси, та на даний час фактично надає дані послуги у місті Черкаси.
Варто зауважити, що відповідно до п.1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»: споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.
Згаданим вище Законом передбачено, що споживач не звільняється від оплати житлово-комунальних послуг, отриманих ним до укладення відповідного договору.
 
Директор департаменту житлово-
комунального комплексу                                                                  О.О. Яценко
 
 
           
 
 
 
 
Сарнацька Я.А.
540346