ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1451-8-рд
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4726 «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії»

 
              Проект рішення
            №1451-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4726 «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії»          
                 
Відповідно до пункту 31 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 6.1.1 глави 6.1 розділу 6 Правил ринку, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.03.2018 № 307 і пункту 6.5 чинного Статуту комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, а також враховуючи звернення КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» від 23.07.2019 № 07/1538, з метою забезпечення комунальним підприємством своєчасної виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і надання якісних житлово-комунальних послуг, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4726 «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії», а саме: п. 1 до рішення викласти в новій редакції:
«1. Надати дозвіл комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» (код ЄДРПОУ 02082522) на отримання відновлювальної відкличної кредитної лінії та овердрафту в АБ «УКРГАЗБАНК» на поповнення обігових коштів на наступних умовах:
1.1. Валюта та сума (обсяг) відновлювальної відкличної кредитної лінії - не більше 6 000 000,00 (шести мільйонів) гривень 00 копійок; овердрафту – не більше 5 000 000,00 (п’яти мільйонів) гривень 00 копійок.
1.2. Строк, на який надається відновлювальна відклична кредитна лінія та овердрафт: не менше ніж до 30.12.2019 та не більше ніж 36 місяців.
1.3. Відсоткова ставка за відновлювальною відкличною кредитною лінією – не більше 18,1% (вісімнадцять цілих одна десята) відсотка річних в гривні за строковою заборгованістю; 23,1% (двадцять три цілих одна десята) відсотка річних у гривні за простроченою заборгованістю. Відсоткова ставка за овердрафтом – 22,0% (двадцять два) відсотка річних – за строковою заборгованістю; 27,0% (двадцять сім) відсотків річних – за простроченою заборгованістю.
1.4. Комісія за надання відновлювальної відкличної кредитної лінії – до 1,0% (до одного) відсотка від суми кредиту одноразово; комісія за надання овердрафту – не більше ніж 1,0%  (один) відсоток одноразово від суми ліміту овердрафту, але не менше 500,00 (п’ятсот) гривень 00 коп.; щомісячна комісія за управління овердрафтом не більше ніж 0,25% (нуль цілих двадцять п’ять сотих) відсотка річних, але не менше ніж 1 000,00 (одна тисяча) гривень 00 коп..
1.5. Сплата відсотків - щомісячно.
1.6. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго».
1.7. Мета кредитування – поповнення обігових коштів, виплата заробітної плати, нарахувань та податків.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Панченко Ю.В.), заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Скорик М.Г.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
         
 
       
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:

Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4726 « «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії»
Підстава: лист комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго»
 
Пояснення до проекту рішення міської ради
 
У зв’язку із отриманням позитивного рішення АБ «Укргазбанк» про відкриття генерального кредитного договору для КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» виникла необхідність внесення змін до попередньо прийнятого рішення
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії».
 
 
 
В.о. директора департамента                                                       С.В. Отрешко