ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

29.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4891-8-з
Про передачу земельної ділянки у власність по пров. Олексія Баранникова, 24, громадянину Вакульчику Ф.Я. (існуюче домоволодіння)

Проект рішення
№ 4891-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА

Про передачу земельної ділянки у власність по пров. Олексія Баранникова, 24, громадянину Вакульчику Ф.Я. (існуюче домоволодіння)

Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки громадянина Вакульчика Ф.Я., враховуючи висновки відповідних служб міста, протокольне доручення ПД-8-528 від 07.06.2017, відповідно до статей 12, 19, 20, 40, 80, 81, 87, 91, 118, 120, 121, 122, 123, 125, 126, 186 Земельного кодексу України статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по пров. Олексія Баранникова, 24, громадянину Вакульчику Ф.Я.
2. Передати громадянину Вакульчику Федору Яковичу земельну ділянку по пров. Олексія Баранникова, 24, площею 0,0204га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 61340-з від 29.09.2017 на земельну ділянку по пров. Олексія Баранникова, 24, площею 0,0204 га  наявні містобудівні обмеження та обтяження  землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до зони блокованої малоповерхової житлової забудови визначеної під реконструкцію «Ж-2р» та житлової зони «Ж-3»).
Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру.
3. Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01).
4. Попередити землекористувача про необхідність виконання вимог природоохоронного законодавства а саме, використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням, з додержанням вимог природоохоронного законодавства, забезпечити максимальне збереження площі земельної ділянки з ґрунтовим і рослинним покровом, забезпечити благоустрій прилеглої території.
5. Доручити міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А. В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про передачу земельної ділянки у власність по пров. Олексія Баранникова, 24, громадянину Вакульчику Ф.Я.» (існуюче домоволодіння)
 
Даним проектом рішення передбачено передачу громадянину Вакульчику Федору Яковичу земельну ділянку по пров. Олексія Баранникова, 24, площею 0,0204га безоплатно у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
Згідно з документацією із землеустрою та висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування № 61340-з від 29.09.2017 на земельну ділянку по пров. Олексія Баранникова, 24, площею 0,0204 га наявні містобудівні обмеження та обтяження  землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації (земельна ділянка належить до зони блокованої малоповерхової житлової забудови визначеної під реконструкцію «Ж-2р» та житлової зони «Ж-3»).
Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради за результатами конкурсних торгів замовив розроблення проекту містобудівної документації – Внесення змін до генерального плану міста Черкаси (Актуалізація). Згідно укладеного договору розробником генерального плану є ТОВ «Інститут Харківпроект» (м. Харків).
Відповідно до зазначеної актуалізації на земельній ділянці по пров. Олексія Баранникова, 24, передбачається перепрофілювання території на реконструкцію впорядкування садибної забудови.
Ділянка надається в межах норм ст. 121 Земельного кодексу України та відповідно до ст. 118 Земельного кодексу України. Дозвіл на розробку документації із землеустрою надано рішенням Черкаської міської ради від 07.06.2017 № 2-2134(враховуючи протокольне доручення ПД-8-528 від 07.06.2017).  
Земельна ділянка розташована в межах існуючого домоволодіння.
 
 
Дата надходження документації: 17.10.2019 (№ 83646-з)
Кінцевий термін прийняття рішення ЧМР: 17.11.2019
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р. Г. Донець