ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

27.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4873-8-з
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону)  земельної ділянки площею 1,9 га по вул. 30-річчя Перемоги, 7/3  та затвердження умов земельних торгів 

Проект рішення
№4873-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону)  земельної ділянки площею 1,9 га по вул. 30-річчя Перемоги, 7/3  та затвердження умов земельних торгів 
Розглянувши клопотання потенційних покупців від 11.06.2019 та від 31.10.2019 щодо продажу права оренди земельної ділянки, враховуючи довідку управління планування та архітектури від 03.07.2019 року № 12680,довідку з державної статистичної звітності про наявність земель та розподіл їх за власниками земель, землекористувачами, угіддямивід 05.08.2019№ 97-23-0.222-1922/180-19, витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки від 25.07.2019 № 3750/0/25-19, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (номер запису про право комунальної власності: 21867323, дата державної реєстрації: 09.08.2017), враховуючи статті 123, 135-136 Земельного кодексу України, відповідно до ст. 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону) земельну ділянку площею 1,9 га по вул. 30-річчя Перемоги, 7/3 для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства.
Земельна ділянка відноситься до категорії земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення. Цільове призначення - для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04).
2. Доручити департаменту архітектурита містобудування Черкаської міської ради укласти договір на організацію та проведення земельних торгів.
  1. Провести земельні торги з продажу лота - права оренди земельної ділянки, зазначеної в п.1 цього рішення, та затвердити умови продажу лота, а саме:
    1. Встановити  стартовий  розмір річної орендної плати за земельну ділянку, зазначену в п.1 цього рішення, у розмірі  3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.
    2. Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 0,5 відсотка стартової плати за користування земельною ділянкою, зазначеної в п.1 цього рішення.
    3. Термін оренди земельної ділянки – 49 років.
    4. На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо інженерних комунікацій. Згідно з генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія промислових підприємств. Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до виробничої зони «В-5» - зона підприємств V класу шкідливості, в якій передбачене розташування підприємства по обслуговуванню транспортних засобів з санітарно-захисною зоною 50м.
    5. Гарантійний внесок, сплачений переможцем до початку земельних торгів, зараховується до річної орендної плати за перший рік користування земельною ділянкою, визначеної за результатами земельних торгів.
    6. Право оренди земельної ділянки виникає у переможця земельних торгів після укладення договору оренди земельної ділянки та державної реєстрації права оренди земельної ділянки відповідно до законодавства України за умови сплати переможцем земельних торгів річної орендної плати за перший рік користування земельною ділянкою.
  2. Переможцю земельних торгів:
4.1. Сплатити винагороду виконавцю земельних торгів у сумі 50 відсотків річної плати за користування земельною ділянкою, але не більше 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
4.2. Укласти безпосередньо в день проведення торгів, крім випадків, передбачених частиною двадцять дев'ятою статті 137 Земельного кодексу України, договір оренди земельної ділянки між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку.
4.3. Сплатити кошти за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на торгах (річна орендна плата за перший рік користування земельною ділянкою), а також суму витрат, здійснених організатором або виконавцем земельних торгів на підготовку лота до продажу, організацію та проведення земельних торгів, не пізніше трьох банківських днів з дня укладення відповідного договору.
4.4. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечити безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.
5. Доручити начальнику управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Донцю Р.Г., а у разі його відсутності директору департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіну А.О., бути представником від Черкаської міської ради на земельних торгах та за результатами проведення земельних торгів, від імені Черкаської міської ради – організатора земельних торгів, підписати протокол земельних торгів та  укласти договір оренди землі.
6. Контроль за  укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та  містобудування Черкаської міської ради.
7. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
8. Доручити Міськрайонному управлінню  у Черкаському районі  та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
 9. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування  Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 
                                      Пояснювальна записка
до проекту рішення
 
«Про включення до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону)  земельної ділянки площею 1,9 га по вул. 30-річчя Перемоги, 7/3 
та затвердження умов земельних торгів»
                                                      

 
Відомості про земельну ділянку:
Місце розташування земельної ділянки – вул. 30-річчя Перемоги, 7/3.
Кадастровий номер - 7110136700:05:036:0015
Категорія земель за цільовим призначенням – землі промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.
Цільове призначення - для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код КВЦПЗ – 12.04).
Метою прийняття рішення є забезпечення виконання встановлених Земельним кодексом України повноважень Черкаської міської ради щодо продажу земельних ділянок чи прав на них на конкурентних засадах, а також реалізація прав осіб на набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів.
Наслідками прийняття розробленого проекту рішення  стане:
  • реалізація зацікавленими особами своїх прав щодо набуття прав на земельні ділянки за результатами торгів;
  • збільшення планових показників з наповнення міського бюджету.
 
        
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою  
 
Р.Г. Донець