ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

26.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4865-8-з
Про надання ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозволу на розробку робочого проекту землеустрою земельної ділянки щодо зняття, перенесення, збереження та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту) земельної ділянки, розташованої по вул. Промисловій

Проект рішення
 № 4865-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозволу на розробку робочого проекту землеустрою земельної ділянки щодо зняття, перенесення, збереження та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту) земельної ділянки, розташованої по вул. Промисловій
Розглянувши заяву ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ від 31.10.2019 № 32722-01-25, відповідно до статті 12, 168, 186, 211 Земельного кодексу України, ст. 54 Закону України «Про землеустрій», статті 48 Закону України «Про охорону земель», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Надати ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозвіл на розробку робочого проекту землеустрою щодо зняття, перенесення, збереження та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту) земельної ділянки площею 4,0000 га по вул. Промисловій.
 
2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ дозволу на розробку робочого проекту землеустрою земельної ділянки щодо зняття, перенесення, збереження та використання поверхневого шару ґрунту (родючого шару ґрунту) земельної ділянки, розташованої по вул. Промисловій»
 
           Підстава: заява від 31.10.2019 № 23722-01-25.
          Граничний термін прийняття рішення: 31.11.2019.
        
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ є постійним користувачем земельної ділянки площею 4,0000 га по вул. Промисловій, згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 07.11.2019 № 187847936.
Земельна ділянка площею 4,0000 га по вул. Промисловій надана ДЕПАРТАМЕНТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ під будівництво кладовища.
Відповідно до наказу Держкомзему від 04.01.2005, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20 січня 2005 р. за N 70/10350 «Про затвердження Порядку видачі та анулювання спеціальних дозволів на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельних ділянок» власники земельних ділянок та землекористувачі, які проводять гірничодобувні, геологорозвідувальні, будівельні та інші роботи, зобов'язані отримати дозвіл на зняття та перенесення ґрунтового покриву (родючого шару ґрунту) земельної ділянки, якщо це призводить до порушення поверхневого (родючого) шару ґрунту.
Дозвіл видається на підставі затвердженого в установленому законом порядку проекту землеустрою, у якому повинні бути визначені умови зняття, збереження і використання родючого шару ґрунту та порядок проведення рекультивації порушених  земель.
Відповідно до статті 168 Земельного кодексу України власники земельних ділянок та землекористувачі не мають права здійснювати зняття та перенесення ґрунтового покриву земельних ділянок без спеціального дозволу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері здійснення державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець