ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

13.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4827-8-з
Про надання ОСББ «Героїв Дніпра-43» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 43

Проект рішення
№ 4827-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про надання ОСББ «Героїв Дніпра-43» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 43
Розглянувши заяву об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Героїв Дніпра-43» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи викопіювання з плану міста від 05.11.2019, відповідно до пунктів 3, 6, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 42, 92, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Героїв Дніпра-43»  дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,3500 га у власність по вул. Героїв Дніпра, 43 під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки в охоронній зоні навколо діючих інженерних мереж.
2. Доручити розробнику землевпорядної документації при розробці відповідної документації, врахувати необхідність забезпечення можливості проїзду та проходу по наявному шляху до доріг загального користування.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про надання ОСББ «Героїв Дніпра-43» дозволу на розроблення документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 43»
 
 
Підстава: заява від 25.07.2019 № 58548-з.
Граничний термін прийняття рішення: 25.08.2019.
Орієнтовна площа: 0,3500 га за рахунок земель Черкаської міської ради.
Під багатоквартирний житловий будинок та прибудинкову територію.
У власність.
 
Відповідно до статті 42 Земельного кодексу України земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкова територія, що перебувають у спільній сумісній власності власників квартир та нежитлових приміщень у будинку, передаються безоплатно у власність або в постійне користування співвласникам багатоквартирного будинку в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
Розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначаються на підставі відповідної землевпорядної документації.
 
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець