ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

12.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4822-8-з
Про поновлення договору оренди землі громадянам Калашнікову М. С., Калашніковій М. Ю., Калашніковій А. М., Калашніковій Т. М. по вул. Хрещатик, 157 (лишки в межах існуючого домоволодіння)

Проект рішення
№ 4822-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про поновлення договору оренди землі громадянам Калашнікову М. С., Калашніковій М. Ю., Калашніковій А. М., Калашніковій Т. М. по вул. Хрещатик, 157 (лишки в межах існуючого домоволодіння)
Розглянувши заяву громадян Калашнікова М. С., Калашнікової М. Ю., Калашнікової А. М, Калашнікової Т. М. щодо поновлення договору оренди землі, відповідно до статей 12, 124, 125, 126 Земельного кодексу України, статті 33 Закону України “Про оренду землі” та статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Поновити громадянам Калашнікову Миколі Сергійовичу , Калашніковій Маріанні Юріївні , Калашніковій Ангеліні Миколаївні , Калашніковій Тамарі Миколаївні  договір оренди землі по вул. Хрещатик, 157 площею 0,0027 га на 5 років для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).
2. Земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.
Цільове призначення – для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (код КВЦПЗ – 02.01).
3. Громадянам, яким передано земельну ділянку в оренду укласти додаткову угоду до договору оренди землі з Черкаською міською радою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.
4. Контроль за укладенням додаткової угоди до договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
5. Головному управлінню Держгеокадастру в Черкаській області, в разі нездійснення громадянином дій, направлених на укладання договору оренди землі протягом двох місяців з дати прийняття рішення, вжити відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою.
6. Попередити землекористувачів про необхідність виконання своїх обов'язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
7. Доручити міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з  питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
 
Міський голова   А. В. Бондаренко
 

 

Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про поновлення договору оренди землі громадянам Калашнікову М. С., Калашніковій М. Ю., Калашніковій А. М., Калашніковій Т. М. по вул. Хрещатик, 157 (лишки в межах існуючого домоволодіння)»
 
Даним проектом рішення передбачено поновлення громадянам Калашнікову М. С., Калашніковій М. Ю., Калашніковій А. М., Калашніковій Т. М.  договору оренди земельної ділянки площею 0,0027 га по вул. Хрещатик, 157.
Земельна ділянка використовується відповідно до договору оренди землі який укладено на 5 років до 04.12.2019 року.
Договір оренди земельної ділянки поновлюється відповідно до статей 12, 124, 125, 126 Земельного кодексу України та статті 33 Закону України «Про оренду землі».
Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури та містобудування від 16.10.2019 № 80521-з на земельну ділянку по вул. Хрещатик, 157, наявні містобудівні обмеження щодо землекористування, а саме:
- пов’язані із розташуванням в межах зон пам’ятки археології «Середньовічні Черкаси» та рятівних археологічних досліджень;
- пов’язані із реалізацією генерального плану міста.
Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена реконструкція садибної забудови під  багатоповерхову житлову забудову.
Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до житлової зони «Ж-4р» - зона змішаної багатоповерхової житлової забудови та громадської забудови визначеної під реконструкцію, серед супутніх видів використання є «1-4 поверхові індивідуальні житлові будинки, що існували на території зони на момент розроблення Зонінгу».
Лишки в межах існуючого домоволодіння.
Згідно з довідкою департаменту фінансової політики від 25.10.2019 № 1823/18-08, заборгованість по орендній платі не рахується (відсутня).
 
Дата надходження документації: 07.10.2019 (№ 80521 - з)
Кінцевий термін розгляду питання ЧМР: 07.11.2019
 
 
 
 
Начальник  управління
земельних ресурсів та землеустрою
Р.Г.Донець