ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

01.11.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1480-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 13.09.2019 № Че/938-еп про організацію депутатського контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими відходами

 
 
 
Проект рішення
№ 1480-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 13.09.2019 № Че/938-еп про організацію депутатського контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими відходами
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, враховуючи інформацію департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 13.09.2019 № Че/938-еп про організацію депутатського контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими відходами, а саме: викидами в атмосферу в нічний час доби в м. Черкаси підтримати частково.
  2. Доручити департаменту житлово-комунального комплексу (Яценко О.О.)  підготувати та направити до Державної екологічної інспекції Центрального округу звернення з проханням встановити джерела забруднення атмосферного повітря в районі Вантажного порту в нічний час у м. Черкаси та здійснити перевірки підприємств, які впливають на забруднення атмосферного повітря в цьому районі.
  3. Доручити управлінню інспектування (Коломієць С.А.) здійснити спільні рейди території міста з Державною екологічною інспекцією Центрального округу та іншими контролюючими органами для з’ясування джерела невідомого запаху.
  4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транс-порту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середо-вища (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 



УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 13.09.2019 № Че/938-еп про організацію депутатського контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими відходами»
 
Автор петиції пропонує створити депутатську комісію для здійснення депутатського контролю за викидами в атмосферного повітря, які спричиняють сморід в районі Вантажного порту та вжити будь-які інші дії, спрямовані на припинення нічного смороду. Однак, в депутатів міської ради відсутні повноваження щодо здійснення державного контролю за викидами а атмосферне повітря.
Відповідно до статті 28 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» державний контроль у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а на території Автономної Республіки Крим - органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань екології та природних ресурсів, а також іншими органами виконавчої влади.
Таким органом є Державна екологічна інспекція України та її територіальні органи, які мають право проводити перевірки, складати протоколи про адміністративні правопорушення за перевищення нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин та рахувати збитки за забруднення атмосферного повітря. Тому, пропонуємо направити звернення до Державної екологічної інспекції Центрального округу з проханням встановити джерела забруднення атмосферного повітря в районі Вантажного порту в нічний час та здійснити перевірки підприємств, які впливають на забруднення атмосферного повітря в цьому районі.
Оскільки в Черкаській міській раді контролюючим органом, зокрема у сфері екології, є управління інспектування, пропонуємо інспекторам цього управління долучитись до встановлення джерел забруднення атмосферного повітря у місті, оскільки це може бути не лише викиди підприємств, а і спалювання сміття, шин, гуми тощо, та залучити до рейдів Державну екологічну інспекцію Центрального округу та інші контролюючі органи.
Зважаючи на вищевикладене, пропонуємо електронну петицію від 13.09.2019 № Че/938-еп про організацію депутатського контролю за додержанням вимог у сфері поводження з виробничими відходами підтримати частково.
 
Директор департаменту                                                                                  О.О. Яценко
 
Гусаченко В.
540009
 
 

 

ДОДАТКИ

1 1480-8-рд 01.11.19 Петиція.pdf Переглянути