ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

22.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1470-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 27.08.2019 № Че/920-еп щодо боротьби з амброзією

 
 
 
Проект рішення
№ 1470-8-рд
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про розгляд електронної петиції від 27.08.2019 № Че/920-еп щодо боротьби з амброзією
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143, враховуючи інформацію департаменту житлово-комунального комплексу, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
  1. Електронну петицію від 27.08.2019 № Че/920-еп щодо боротьби з амброзією підтримати.
  2. Департаменту житлово-комунального комплексу (Панченко Ю.В.) на території міста продовжити боротьбу з амброзією полинолистою механічним, хімічним та агрохімічним методами.
  3. Доручити управлінню інспектування (Забєлін П.О.) вжити заходів щодо посилення контролю за знищенням бур’янів та об’єктів рослинного карантину на власних та прилеглих територіях балансоутримувачами об’єктів благоустрою, керівниками підприємств, організацій, установ незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємцями, громадянами, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власниками тимчасових споруд.
  4.   Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бордунос Л.І. та постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транс-порту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середо-вища (Кіта І.М.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 
 
 

 


УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел.: (0472) 36-11-35, факс: (0472) 32-52-46

 
ПОЯСНЮВАЛЬНА  ЗАПИСКА
до проекту рішення міської ради «Про розгляд електронної петиції від 27.08.2019 № Че/920-еп щодо боротьби з амброзією»
 
На виконання програми «Екологія 2015-2020», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 22.01.2015 № 2-686, на підставі обстежень та за зверненнями фізичних і юридичних осіб департаментом житлово-комунального комплексу (далі – департамент) щорічно протягом червня-вересня проводяться заходи по боротьбі з об'єктами рослинного карантину на території міста, не враховуючи території вздовж доріг, на яких здійснюються будівельні роботи, власні та прилеглі території, що мають балансоутримувачів чи користувачів. Проведення заходів по боротьбі з об’єктами рослинного карантину на міських територіях передбачено механічним методом (видалення карантинних бур’янів, поверхнева обробка ґрунту, посів злакових трав), агрохімічним методом, біологічним методом та комплексне косіння зелених зон, уражених карантинними бур’янами. За завданням департаменту підрядною організацією здійснюються відповідні заходи за рахунок коштів міського бюджету. Протягом червня – вересня 2019 року проведено заходи на площі 60,00 га. Однак, спостерігаються непоодинокі випадки неналежного утримання власних та прилеглих території до підприємств, установ, організацій, приватних домоволодінь, зокрема, невжиття заходів по боротьбі з бур`янами та об’єктами рослинного карантину, в тому числі і на будівельних майданчиках під час проведення робіт з реконструкції чи ремонту доріг. Відповідно до Правил благоустрою м. Черкаси  власники та балансоутримувачі об’єкту благоустрою, керівники підприємств, організацій, установ, незалежно від їх відомчої належності і форм власності, підприємці, громадяни, які мають житлові будинки, будівлі та споруди іншого призначення у особистій власності чи користуванні, власники тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, зобов’язані забезпечити утримання в належному стані власних та прилеглих території. Контроль за дотриманням вимог Правил здійснює управління інспектування Черкаської міської ради.
Зважаючи на вищевикладене, пропонуємо електронну петицію від 27.08.2019 № Че/920-еп щодо боротьби з амброзією підтримати.
 
 
Директор департаменту                                                                   О.О. Яценко
 
Гусаченко В.
540009
 
 
 
 
 

ДОДАТКИ

1 1470-8-рд 22.10.19 Петиція.pdf Переглянути