ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

Департамент житлово-комунального комплексу

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.10.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1447-8-рд
Про розгляд електронної петиції «Тролейбуси замість автобусів»

                Проект рішення
              № 1447-8-рд
      ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                   
Про розгляд електронної петиції «Тролейбуси замість автобусів»          
               
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 № 2-143 та з метою оприлюднення порушених в електронній петиції питань, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію (від 04.09.2019 № Че/925-еп) «Тролейбуси замість автобусів» не підтримати.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника директора департаменту житлово-комунального комплексу Панченка Ю.В., постійну комісію з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
 
Міський голова         А.В.Бондаренко  
 
 
                                                                              
 
УКРАЇНА
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
ДЕПАРТАМЕНТ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ
18000, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецького,36. тел. 36-11-35; 36-11-37
 
 
Депутатам Черкаської
міської ради
 
Пояснювальна записка до проекту рішення:
Про розгляд електронної петиції «Тролейбуси замість автобусів»
 
Маршрутна мережа тролейбусного сполучення сформована та затверджена відповідними нормативними документами, враховані виробничі та ресурсні можливості комунального підприємства «Черкасиелектротранс»  ЧМР та наявні можливості бюджету міста.  На цей час на тролейбусних маршрутах щоденно працює 49 тролейбусів в режимі міських маршрутів та ще 5 тролейбусів на спецрейсах за замовленням. Кількість автобусів у власників, що перемогли у конкурсі з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування – 260, кількість комунального транспорту (тролейбусів) – 97, що складає лише 27 відсотків від загальної кількості пасажирських транспортних засобів у місті. Для збільшення парку комунального електротранспорту потрібні значні матеріальні та виробничі ресурси.
Наразі збільшення кількості тролейбусів на маршрутах відбувається планово, враховуючи наявні виробничі, фінансові та кадрові можливості. Так, у минулому 2018 році розпочали роботу нові тролейбусні маршрути: з  01.03.2018 № 11 «вул. Пацаєва - вул. Руставі», з 01.04.2018 № 12 «Вантажний порт – вул. Руставі».
Таким чином, замінити всі автобусні маршрути міста тролейбусними неможливо та не доцільно. У разі вимкнення напруги, з будь-яких причин, транспорт буде повністю зупинений, а мешканці міста не матимуть альтернативного виду транспорту. Необхідно враховувати той факт, що тролейбусні лінії не побудовані на всіх вулицях, а лише на основних. Будівництво нових ліній затратний та довгий процес, а існуючі лінії не використовуються на повну потужність у зв’язку із недостатньою кількість рухомого складу тролейбусного парку.
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про розгляд електронної петиції «Тролейбуси замість автобусів».
 
В.о. директора департаменту ЖКК         Ю.В. Панченко
           
           
 
 

ДОДАТКИ

1 1447-8-рд Петиція.pdf Переглянути