ОПИС ДОКУМЕНТУ

Доповідач:

департамент архітектури та містобудування

Підготував:

Департамент архітектури та містобудування

Галузь:

Земельна

Статус:

Новий проєкт

Дата:

17.09.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 4656-8-з
Про поновлення ПП «АПТЕКА-ПЛЮС» договору оренди землі по вул. Святотроїцькій, 44/бульв. Шевченка, 173

Проект рішення
№ 4656-8-з
ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА
Про поновлення ПП «АПТЕКА-ПЛЮС» договору оренди землі по вул. Святотроїцькій, 44/бульв. Шевченка, 173
Розглянувши заяву приватного підприємства «АПТЕКА-ПЛЮС» щодо поновлення договору оренди землі від 23.12.2014 року, номер запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про інше речове право 8208250, відповідно до статей 12, 93, 124, 125, 126, 134 Земельного кодексу України та статті 33 Закону України «Про оренду землі», враховуючи пункти 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, статті 4-1 Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Поновити приватному підприємству «АПТЕКА-ПЛЮС» договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0308 га по вул. Святотроїцькій, 44/бульв. Шевченка, 173 на 5 років під частиною нежитлових приміщень.
2. Зобов'язати приватне підприємство «АПТЕКА-ПЛЮС» здійснити дії, направлені на поновлення договору оренди землі, протягом одного місяця з дати прийняття рішення.
3. Контроль за укладенням додаткової угоди до договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.
4. Довести до відома Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області інформацію щодо необхідності вжиття відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою в разі не укладення заявником додаткової угоди до договору оренди землі.
5. Попередити землекористувачів про необхідність виконання своїх обов'язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.
6. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.
7. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з  питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).
Міський голова А.В. Бондаренко
 

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«Про поновлення ПП «АПТЕКА-ПЛЮС» договору оренди землі по вул. Святотроїцькій, 44/бульв. Шевченка, 173»
 
Підстава: заява 06.08.2019 № 62050-з
Граничний термін прийняття рішення: 06.09.2019.
 
Відповідно до статті 33 ЗУ «Про оренду землі» встановлено, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед  іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення  договору оренди землі).
Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладенні договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі.
Договір оренди землі укладений між ПП «АПТЕКА-ПЛЮС» та Черкаською міською радою від 11.09.2014 року, номер запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно про інше речове право 8208550 із змінами, укладено до 11.09.2019 року.
Відповідно до умов пункту д) договору оренди землі орендар зобов’язаний не менше ніж за місяць до закінчення терміну дії договору звернутись до орендодавця з клопотанням щодо його поновлення.
Даним проектом рішення передбачено поновити приватному підприємству «АПТЕКА-ПЛЮС» договір оренди землі на земельну ділянку площею 0,0308 га по вул. Святотроїцькій, 44/бульв. Шевченка, 173 на 5 років під частиною нежитлових приміщень.
 
Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою Р.Г. Донець