ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент охорони здоров`я та медичних послуг

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

04.09.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1418-8-рд
Про розгляд електронної петиції від 10.08.2019 №Че/902-еп щодо ремонту будівлі дитячої поліклініки за адресою: вулиця Благовісна, 148 за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на укладення тротуарної плитки в парку-пам`ятці місцевого значення «Долина троянд»

              Проект рішення
            № 1418-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про розгляд електронної петиції від 10.08.2019 №Че/902-еп щодо ремонту будівлі дитячої поліклініки за адресою: вулиця Благовісна, 148 за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на укладення тротуарної плитки в парку-пам'ятці місцевого значення «Долина троянд»          
               
                 
Керуючись ст. 23-1 Закону України «Про звернення громадян», відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Черкаській міській раді, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 28.01.2016 №2-143, враховуючи пропозиції департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради, Черкаська міська рада
ВИРІШИЛА:
 
  1. Електронну петицію від 10.08.2019 №Че/902-еп щодо ремонту будівлі дитячої поліклініки за адресою: вулиця Благовісна, 148 за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на укладення тротуарної плитки в парку-пам'ятці місцевого значення «Долина троянд», не підтримати.
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Волошина І.В. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту   (Цегвінцева А.В.).
                 
                 
Міський голова         А. В. Бондаренко
 


УКРАЇНА

Черкаська міська рада

Департамент охорони здоров’я та медичних послуг
вул. Байди Вишневецького, 36, м.Черкаси, 18000, тел: (0472) 37-24-56, fax:(0472) 33-79-47
E-mail: dozmpchmr@gmail.com, код ЄДРПОУ 02013260
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення Черкаської міської ради
«Про розгляд електронної петиції від 10.08.2019 №Че/902-еп щодо ремонту будівлі дитячої поліклініки за адресою: вулиця Благовісна,148 за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на укладення тротуарної плитки в парку-пам'ятці місцевого значення «Долина троянд»»
 
До Черкаської міської ради надійшла електронна петиція від 10.08.2019 №Че/902-еп щодо ремонту будівлі дитячої поліклініки за адресою: вулиця Благовісна,148 за рахунок перерозподілу коштів, передбачених на укладення тротуарної плитки в парку-пам'ятці місцевого значення «Долина троянд».
Будівля за адресою: м. Черкаси, вул. Благовісна, 148 обліковується на балансі КНП «Черкаська міська дитяча лікарня». Переважну частину приміщень будівлі орендує структурний підрозділ КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» - амбулаторія №1, який забезпечує надання первинної медичної допомоги дитячому населення міста. Також у будівлі розташовані кабінети фізіотерапії, лабораторія, рентген КНП «Черкаська міська дитяча лікарня», які забезпечують надання окремих видів вторинної медичної допомоги.
З метою забезпечення заходів з реорганізації педіатричної служби міста відповідно до рішення Черкаської міської ради від 22.08.2019 №2-4721 «Про внесення змін до рішення міської ради від 24.01.2019 № 2-3735 «Про міський бюджет на 2019 рік» виділено кошти міського бюджету у сумі 150,0 тис.грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації по об’єкту «Капітальний ремонт будівлі КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» на ремонт приміщень першого і другого поверхів будівлі за адресою: м. Черкаси, вул. Дахнівська, 34. Пропозиції про виділення коштів на проведення ремонтних робіт будуть включені до проекту Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2020 рік та до бюджетного запиту департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради на 2020 рік.
Після завершення робіт з капітального ремонту приміщень першого і другого поверхів будівлі КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (вул. Дахнівська, 34), в ці приміщення буде переміщено амбулаторію №1 КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». У цій будівлі, а також у сусідній будівлі КНП «Перша Черкаська міська лікарня» (вул. Дахнівська, 32), є змога забезпечити надання і окремих видів вторинної медичної допомоги (фізіотерапії, лабораторії, рентгендосліджень). Кабінети фізіотерапії, лабораторія, рентген КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» будуть перенесені у будівлю КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» за адресою: вул. Олени Теліги, 4.
КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (вул. Дахнівська, 34) має більш вигідне територіальне розташування, зручну схему доїзду громадським транспортом, розташований в екологічно чистому районі міста поблизу парку «Соснівський». В центральній частині міста (поблизу будівлі на вулиці Благовісній, 148) розташовано КНП «Четвертий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (вул. Байди Вишневецького, 61), який також має змогу забезпечити надання первинної медичної допомоги дитячому населенню міста. Отже, батьки дітей, які уклали декларації про медичне обслуговування з педіатрами КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», матимуть змогу обрати лікаря як в КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», так і в КНП «Четвертий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги», або у будь-якому іншому центрі первинної медико-санітарної допомоги міста.
Орієнтовна вартість робіт по об’єкту «Капітальний ремонт будівлі КНП «Перший Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» становить 3,5 млн.грн. (сума буде уточнена після розробки проектно-кошторисної документації), у той час, як орієнтовна сума видатків на капітальний ремонт будівлі дитячої поліклініки КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» за адресою: вул. Благовісна, 148 становить близько 16,0 млн.грн.
Таким чином, проведення капітального ремонту будівлі дитячої поліклініки КНП «Черкаська міська дитяча лікарня» за адресою: вул. Благовісна,148, вважаємо економічно недоцільним.
 
 
Директор департаменту         О.М.Стадник