ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.08.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1402-8-рд
Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії


 
              Проект рішення
            №1402-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
                 
                 
Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії          
                 
Відповідно до пункту 31 частини першої статті 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пункту 6.1.1 глави 6.1 розділу 6 Правил ринку, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.03.2018 № 307 і пункту 6.5 чинного Статуту комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради, а також враховуючи звернення КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» від 23.07.2019 № 07/1538, з метою забезпечення комунальним підприємством своєчасної виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів і надання якісних житлово-комунальних послуг, Черкаська міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати дозвіл комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» (код ЄДРПОУ 02082522) на отримання відновлювальної кредитної лінії в АБ «УКРГАЗБАНК» на поповнення обігових коштів на наступних умовах:
1.1. Валюта та сума (обсяг) кредиту - не більше 15 000 000,00 (П’ятнадцяти мільйонів) гривень 00 копійок.
1.2. Строк, на який надається кредит: не менше 12 місяців.
1.3. Відсоткова ставка – не більше 20,00 (Двадцять цілих) процентів річних в гривні.
1.4. Комісія за надання кредитних коштів – до 1,0% (до одного) процента від суми кредиту одноразово.
1.5. Сплата відсотків - щомісячно.
1.6. Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго».
2. Надати дозвіл на передачу в іпотеку АБ «УКРГАЗБАНК» в якості забезпечення повернення кредиту нерухомість нежитлового призначення, розташовану по вулиці Прик. Лазаренка, 6 в місті Черкаси, яка належить підприємству згідно з витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 22.02.2013 року №684304.
3. Надати дозвіл комунальному підприємстві теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго»  на укладення Кредитного договору на загальну суму до 15 000 000,00 (П’ятнадцяти мільйонів) гривень 00 копійок та з відсотковою ставкою до 20 (Двадцять цілих) процентів річних в гривні на умовах, зазначених у цьому рішенні.
5. В зв’язку з тим, що КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» є учасником ринку електричної енергії, відповідно до Постанови  НКРЕКП №307 від 14.03.2018 обов’язковою умовою участі на оптовому ринку електричної енергії є наявність у учасника ринку фінансової гарантії виконання зобов’язань за договорами про врегулювання небалансів електричної енергії, надати дозвіл на оформлення фінансової банківської гарантії у банківських установах в розмірі до 1 000 000,00 (Одного мільйона) гривень для участі в енергоринку, під заставу рухомого майна комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради.
6. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Панченко Ю.В.), заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Скорик М.Г.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).
 
         
 
       
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко

 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
«
Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії»
Дата надходження заяви: 23.07.2019
Граничний термін виконання: 24.08.2019
Підстава: лист комунального підприємства теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго»
 
Пояснення до проекту рішення міської ради
 
У відповідності до звернення КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради від 23.07.2019 № 07/1538 щодо необхідності отримання відновлювальної кредитної лінії у формі овердрафту на сплату податків в бюджети всіх рівнів та виплату заробітної плати працівникам підприємства з метою забезпечення підприємством в період касового розриву (в зв’язку з сезонністю виробництв) своєчасної виплати заробітної плати, сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів та надання якісних житлово-комунальних послуг, пропонується відповідний проект рішення.
Прошу розглянути та підтримати на сесії міської ради проект рішення «Про надання дозволу комунальному підприємству теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» Черкаської міської ради» на отримання кредиту, передачу в заставу майна та оформлення банківської гарантії».
 
 
 
В.о. директора департамента                                                       С.В. Отрешко