ОПИС ДОКУМЕНТУ

Підготував:

Департамент житлово-комунального комплексу

Галузь:

Галузева

Статус:

Новий проєкт

Дата:

21.08.2019

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ № 1401-8-рд
Про надання згоди на передачу на баланс ОСББ «Нарбутівська 8/1» дахової котельні по вул. Нарбутівська, 8/1 та на баланс ОСББ «Пушкіна 67» дахової котельні по вул. Пушкіна, 67»

              Проект рішення
            №1401-8-рд
    ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА    
               
                 
Про надання згоди на передачу на баланс ОСББ «Нарбутівська 8/1» дахової котельні по вул. Нарбутівська, 8/1 та на баланс ОСББ «Пушкіна 67» дахової котельні по вул. Пушкіна, 67»          
               
                 
Розглянувши звернення КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» щодо передачі на баланс ОСББ «Нарбутівська 8/1» та ОСББ «Пушкіна 67» дахових котелень в житлових будинках № 8/1 по вул. Нарбутівській та № 67 по вул. Пушкіна, з метою належного утримання (експлуатації) та цільового використання обладнання дахової котельні, керуючись Законом України «Про  місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку», Черкаська міська рада,
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Надати згоду КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» передати, а Об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Нарбутівська 8/1» прийняти на баланс дахову котельню житлового будинку № 8/1 на вул. Нарбутівській у м. Черкаси.
2. Надати згоду КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» передати, а Об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Пушкіна 67» прийняти на баланс дахову котельню житлового будинку № 67 на вул. Пушкіна у м. Черкаси.
3. Передачу вищевказаних дахових котелень, здійснити відповідно до вимог чинного законодавства України на підставі актів приймання-передачі.
4.  Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту житлово-комунального комплексу.
 
                 
                 
                 
Міський голова         А.В. Бондаренко
 
 
Пояснювальна записка
до проекту рішення:
               Про надання згоди на передачу на баланс ОСББ «Нарбутівська 8/1» дахової котельні по вул. Нарбутівська, 8/1 та на баланс ОСББ «Пушкіна 67» дахової котельні по вул. Пушкіна, 67»
На балансі КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» перебувають дахові котельні в багатоквартирних будинках № 8/1 по вулиці Нарбутівська та № 67 по вулиці Пушкіна в місті Черкаси та є частиною неподільної системи внутрішньобудинкових мереж опалення цих будинків.
               01 липня 2016 року набрав чинності  Закон України № 417 – 19 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (Надалі Закон 417-19), який передбачає передачу житлових будинків, які є об’єктами комунальної власності, з балансу комунальних підприємств на баланс та в управління об`єднань співвласників багатоквартирних будинків в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
               Процедура прийому-передачі багатоквартирного будинку з балансу комунального підприємства житлово-комунального господарства на баланс ОСББ проводиться згідно з Порядком передачі житлового комплексу або його частини з балансу на баланс, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 11.10.2002 № 1521, постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 № 145 «Про деякі питання безоплатної передачі основних засобів».
               Постановою Кабінету Міністрів України від 23.02.2011 № 145 «Про деякі питання безоплатної передачі основних засобів» визначено, що безоплатна передача об’єктів державної та комунальної власності здійснюється за рішенням центральних органів виконавчої влади у порядку, визначеному Законом України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності".
               Частиною 2 пункту 4 статті 7 Закону України «Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності» передбачається, що разом з житловим фондом передаються вбудовані і прибудовані приміщення, зовнішні мережі електро-, тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення, а також будівлі, призначені для обслуговування цього фонду (бойлерні, котельні, каналізаційні та водопровідні споруди, обладнання тощо).
               Мешканцями багатоквартирного будинку № 8/1 по вулиці Нарбутівська в місті Черкаси у 2016 році створене ОСББ «Нарбутівська 8/1» та мешканцями багатоквартирного будинку № 67 по вулиці Пушкіна в місті Черкаси у 2014 році створене ОСББ «Пушкіна 67».
         Враховуючи вищевикладене та на виконання вимог Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», з метою забезпечення і захисту прав співвласників, створення можливостей для їх реалізації, належного утримання та використання  спільного майна, прошу прийняти рішення щодо надання згоди на передачу на баланс ОСББ «Нарбутівська 8/1» та ОСББ «Пушкіна 67» дахових котелень з балансу КПТМ «Черкаситеплокомуненерго».
 
В.о. директора департамент ЖКК                                               Ю.В. Панченко